Början på slutet för THQ?

THQ har varit i ekonomiska bekymmer rätt länge, och det ser inte bättre ut nu. Deras aktie har rasat och nu verkar de dessutom ha problem att betala av sina lån. Diskussioner med banken pågår, men det vill till att de har en väldigt god prognos för hur de ska tjäna pengar under kommande år för att ha en chans nu.

Vad händer om THQ går under? Personligen drabbas jag inte särskilt mycket. THQ har aldrig varit en spännande utgivare och egentligen tycker jag att det är konstigt att de inte har mött samma öde som Midway för länge sedan. Samtidigt är det ju ändå ett rätt anrikt företag som har funnits med i spelet väldigt länge, och några intressanta licenser sitter de ju på. South Park-spelet är väl det hetaste just nu, men THQ äger också Volition som har gjort många bra spel genom åren. Troligen kommer både South Park och Saints Row att sitta rätt säkert om THQ går omkull, men övriga spel vete sjutton. Är Metro: Last Light stort nog för att köpas upp?

Och den stora frågan kvarstår ju fortfarande: vilka utgivare kommer överhuvudtaget att finnas kvar när den här generationen är slut? För att inte tala om efter nästa generation?

Lämna ett svar