Capcom samlar Disney-klassiker

Capcom ligger bakom några av de bästa licensierade spelen någonsin, och många av dem släpptes till NES i början av nittiotalet. För några år sedan fick vi ju en remake av Duck Tales. Det var förvisso det bästa av dem, men det hade varit kul med några fler. 

Det får vi nu. The Disney Afternoon Collection samlar sex spel från den gyllene tv-serieeran: Duck Tales, Duck Tales 2, Rescue Rangers, Rescue Rangers 2, Tale Spin och Darkwing Duck. Precis som i den liknande Mega Man-samlingen kommer det att vara exakta kopior av NES-titlarna men med nya alternativ som speedruns och specialutmaningar.

Samlingen släpps 18 april och kommer att kosta runt 180 kr. Det låter som ett vettigt pris för bara Duck Tales och Rescue Rangers tycker jag. Däremot är det bara PS4, X1 och PC som får vara med och leka. Man tycker ju annars att Switch vore perfekt för de här spelen, inte minst för lite bärbart tvåspelar-Piff och Puff. Kanske tycker Nintendo att NES-spelen säljs för billigt?

1 tanke kring ”Capcom samlar Disney-klassiker

  1. Leorio

    Jag har inte spelat något av de här spelen, men jag älskade TV-serierna som liten, så jag är intresserad av att testa dem.

    Jag har köpt Darkwing Duck på DVD, så det blir nog att jag tittar på den först innan jag ger mig i kast med spelen.

    Capcom har något slags policy att de inte ska släppa spel till Switch som de släpper till PS4 och Xbox One, men jag tror att den regeln bara gäller nya spel dock.

Lämna ett svar