Castlevania-kompositören förgyller Skullgirls

Jag hade väl inga egentliga förhoppningar på Skullgirls, ett västerländskt fightingspel som påminner en aning om Scott Pilgrim i tecknarstilen. Vi vet ju onekligen hur det brukar sluta, och när Mortal Kombat är det bästa av sin typ är det rätt illa. Men Skullgirls verkar onekligen ha en del talang bakom sig. Tanken är att göra ett riktigt inbitet hardcorespel, en blandning av Street Fighter III: Third Strike och Guilty Gear, ungefär. Precis som i de framgångsrika Arcana Heart och Melty Blood ligger fokus på söta flickor som utför vansinniga slagkombinationer på varandra. Spelet ska släppas på Xbox Live Arcade och Playstation Network.

Intresset gick däremot upp en hel massa snäpp då utvecklarna Reverge Labs har lyckats engagera självaste Michiru Yamane till att göra soundtracket. Yamane är förstås mest känd för Castlevania-musiken, främst den i Symphony of the Night, men hon ligger också bakom Contra: Hard Corps, Rocket Knight Adventure, delar av Suikoden III och det medelmåttiga men välljudande Sword of Etheria (OZ). Nu ska hon sätta ihop ett jazzigt soundtrack (inspirerat av Marvel vs Capcom 2?) till Skullgirls och vips blev det mycket mer spännande.

Det här inlägget postades i Spel och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.