Dagens namn: Leo

Leo är ett rätt ovanligt namn i Sverige men desto vanligare i spelsammanhang, särskilt i varianter. Leo var till exempel en stadig riddare i Suikoden III, en manshaftig tjej i Tekken 6 och logiskt nog en lejonmänniska i Warzard. Om man utökar det till Leon så finns det massvis fler, som förstås Resident Evil-hjälten Leon S Kennedy, den aningen triste armékämpen i Dead or Alive och så medhjälparen i Konamis Trollkarlen från Oz-inspirerade Sword of Etheria. Det är förstås en kortform av Leonard (som fanns i White Knight Chronicles) eller Leonardo (som ju är en sköldpadda vars namn är inspirerat av en gubbe som också han finns med i spel). Slutligen kan möjligen även den supertöntige Lion Rafale få fira namnsdag idag.

En tanke kring ”Dagens namn: Leo

  1. Erik Malm

    Final Fantasy VI innehåller en General Leo.

    Det heter ”manhaftig”, utan s. ^_^ Tekken-Leo heter egentligen Eleonor, vilket varken låter särskilt tyskt eller lämpligt att förkorta till just Leo, men könsneutrala namn/förkortningar är ju inte så vanliga i väst. (På rak arm kommer jag bara på Alex, Kim, Sam och möjligen Sonny, som bärs av (pojk)flickor i serier som Sonny with a Chance, Wizards of Waverly Place, iCarly, Totally Spies! och Kim Possible.)

    Varifrån idén att Goenitz skulle heta Leopold i förnamn kommer vet jag inte, men All About SNK lärde mig åtminstone att krokodilen på Joe Higashis bana i Fatal Fury 3 heter Kurowani Jirou. Kurowani betyder ”svart krokodil”.

Lämna ett svar