Dags att göra något åt orättvisorna i World of Warcraft

I dagarna har testandet av patch 4.3 kommit igång och MMO-Champion har sin vana trogen rotat igenom filerna efter nyheter i form av nya modeller. Ända sedan Wrath of the Lich King har Blizzard bemästrat sin grafiska stil och det är hela tiden häpnadsväckande att se hur mycket som går att göra med bra animation och handgjorda texturer men extremt lågdetaljerade modeller.

Det blir också allt fler karaktärer som får sig uppfräschingar. Varian, Garrosh, Sylvanas och Jaina tillhörde de första men nu rullar det på regelbundet. Den här gången är det Azshara, Illidan och Tyrande som har blivit ordentligt upputsade för sina äventyr runt Well of Eternity, men åtminstone nattalvernas ledare kommer förstås att kunna visa upp sig även i andra sammanhang (Azshara och Illidan är ju, som bekant, rätt förändrade i modern tid). Kollar man närmare så är det inga tokstora förändringar i själva modellerna, utan bara förbättringar. Händer som inte längre är monstruösa polygonblock (om än fortfarande överdimensionerade), fötter med aningen mer definition, snäppet mindre kantiga axlar. Det som däremot är ordentligt mycket bättre är texturerna som inte alls är lika suddiga och övermättade, och kläderna som faktiskt består av modellering och inte bara en flat textur. Och kollar man på satyren, en av spelets äldsta modeller, ser det inte ens ut att vara samma spel. Och det är ändå en relativt oviktig monsterdesign. Är det inte dags att prioritera om?

Utrustning har onekligen blivit bättre på sistone. Bälten och byxor har sedan länge varit mer komplicerade än bara rena texturer, så egentligen är det bara diverse cloth-utrustning som fortfarande är simpel i sin utformning. Kollar man på de senaste tier-seten finns det mycket att gotta sig åt. Men under allt det där gömmer sig fortfarande de 7-10 år gamla polygonmissfostren som snabbt börjar bli det fulaste i spelet, trots att de är det man kollar på mest.

Kan vi hoppas på att de uppfräschade nattalverna är en försmak på nya spelarmodeller? Det är inte sjysst att se sina ledare glänsa runt i fräscha utformningar medan man själv ser ut som en Everquest-flykting. Jag hoppas innerligt att Blizzcon kommer att bjuda på en sådan nyhet. Troligen knappast i nästa patch men lagom till nästa expansion kan absolut inte vara någon omöjlighet.

Lämna ett svar