Datorunderstött Lego-bygge

Som tidigare nämnt beställde jag en drös Lego-bitar för ett specifikt projekt. Nu har de börjat anlända, framför allt huvudpaketet med närmare 700 bitar. Jag är rätt imponerad av den brittiska säljaren, som plockade fram och skickade massvis av pyttesmå bitar, ibland bara en av varje, precis som jag ville ha det. Det enda kruxet var att ett par bitar saknades i lager men då fick jag lite rabatt som plåster på såren. Jag kunde sedan snabbt beställa de bitarna från en tjeckisk säljare som var lika snabb. Utöver det har jag fått paket från Slovenien (av en hysteriskt snabb kille), från Finland och från Tyskland. Jag ska skälla på tysken för att han skickade fyra bitar i fel färg, och sen väntar jag på några futtiga delar från Italien och mer från Tjeckien också, men i huvudsak är allt klart. Minst sagt ett pan-europeiskt samarbete detta!

lego_bricklink

När allt väl är sorterat är det bara att börja bygga. I teorin ska Lego Digital Designer kunna generera en beskrivning för att sätta ihop allt, men den verkar krångla. Istället tar jag mina virtuella modeller, plockar sönder dem i småbitar för att se vilka delar som ska vara med, och sedan återställer jag dem för att sätta ihop del för del.

Om några dagar (förhoppningsvis) kan jag börjar visa upp lite resultat. Hittills ser det riktigt bra ut…

Lämna ett svar