Den överskattade dagen

Jag är inget fan av semlor, inser jag nu. Fettisdagen är ju en sån där gammal tradition som måste upprätthållas, så igår köpte jag ett tvåpack och satte i mig en, i förebyggande syfte. Idag blev jag bjuden på semla och har nu en kvar… men jag tror jag hoppar över den. Vaskar en semla på självaste semmeldagen. Eventuellt finns det en lag mot det.

Visst är det najs med grädde och socker och vetebröd. En av de godaste bakverken jag någonsin ätit var ett wienerbröd format som en grotta med grädde i, helt hysteriskt. Men fördelningen av ingredienser är knepig och dessutom finns det inget vetenskapligt bevisat sätt att äta semla någorlunda civiliserat. Om man inte heter Julia Roberts finns det ingen som helst möjlighet att ta en tugga utan att ha skägget fullt av grädde, så i praktiken är det bästa sättet att knivmörda semlan och sopa upp grädden med brödslamsorna.

Andra hyfsat officiella godsaksdagar som våffeldagen och kanelbullens dag tycker jag är betydligt mer relevanta, för kanelbulle > semla när som helst. Jag skulle också kunna tänka mig potatisbakelsens dag eller moccarutans dag. Men semla… meh. Jag klarar mig gott och väl ett år till innan jag ger mig på den igen.

Lämna ett svar