Det tisslas och tasslas om Sonys VR

Det borde vara spelvärldens sämst bevarade hemlighet vid det här laget, Sonys egna virtual reality-hjälm som ska ta upp kampen med Oculus Rift. Redan vid Tokyo Game Show ryktades det att Sony skulle visa upp den. Nu hävdar en källa till TechRadar att de har testat den och att den kommer att presenteras vid GDC 2014 i mitten av mars. Anledningen till att den inte sparas till E3 skulle vara att man dels vill ta vind ur seglen för Titanfall, som är Microsofts stora trumfkort det första halvåret, och dels att man vill kunna fokusera på spel på själva mässan.

Jag hoppas innerligt att den blir av nu. Jag vill ha någon sorts virtual reality så snart som möjligt. Testversionen av Oculus Rift var bara ett smakprov som gjorde mig sugen på mer. Dessutom behövs det konkurrens för att driva ner priser och hitta på nya, spännande koncept.

Däremot ser jag inte i nuläget vad Sony skulle ha som skulle sälja en VR-hjälm. Det går hjälpligt att stödja den i befintliga förstapersonsskjutare, men allra bäst fungerar det i spel där man sitter ner – bilspel och flygsimulatorer framför allt. Där har PC och Oculus Rift en enorm fördel, med alla racingspel och titlar som Star Citizen, Elite: Dangerous och Eve: Valkyrie. Men det finns förstås en möjlighet att Sony har satt kreativa hjärnor som Media Molecule på att göra en killer app till den här. Och då vore det inte längre en fråga om man kommer att behöva ett VR-headset framöver, utan snarare om man kommer att behöva två!

Lämna ett svar