E3 2017: Ny crossover-fighting med Blade Strangers

Konceptet med blandningar av figurer från en massa olika serier eller spel är väl inte direkt ovanlig numera. Däremot är det här ett tämligen ovanligt urval. Via indieutgivarna Nicalis kommer nämligen nästa spel från studion bakom Code of Princess och Blade Arcus, det aningen likartade Blade Strangers. Blade Arcus byggde ju på Shining-spelen från Sega och hade Taka Tonys fenomenala artwork att luta sig på … men spelet var tämligen menlöst, med pixliga förrenderade celshadade sprites, hackig animation och rätt spretig kontroll. Den biten vet jag inte om de har fixat riktigt, och grafikstilen verkar likartad.

Däremot har spelet en förenklad kontroll som ska påminna mer om Smash Bros, även om spelet fortfarande är ett traditionellt 1-mot-1-fightingspel. Jag har inget emot det som sådant, jag undrar bara om det finns tillräckligt mycket intressanta saker att göra. Något som däremot är helt unikt är karaktärerna. Främst har vi prinsessan Solange från Code of Princess, som skapade uppmärksamhet på internet för några år sedan av två skäl: dels är hon praktiskt taget naken men hon är också designad av Capcoms Kinu Nishimura, så det är i alla fall extremt högkvalitativ nästan-nakenhet. Med i spelet är också Umihara Kawase från spelet med samma namn, som fick den här nyare designen i en senare utgåva för några år sedan. Och så dessutom Curly, från det extremt banbrytande indiespelet Cave Story!

Spelet i sig verkar inte vara så mycket att hänga i julgranen, men om återstående figurer i den uppenbarligen rätt minimala uppsättningen också är lika galet oväntade, så kan det bli lite kul ändå. Och så brukar jag ju tendera att spela alla fightingspel förr eller senare …

Det här inlägget postades i Spel och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar till E3 2017: Ny crossover-fighting med Blade Strangers

  1. Erik Malm skriver:

    ”Och så brukar jag ju tendera att spela alla fightingspel förr eller senare…”

    Throwing shade at me, bro? ;=)

    Animationen utgör ett brott mot de mänskliga rättigheterna, movedesignen är snarlik Blade Arcus, och de där enorma textrutorna som dyker upp hela tiden skulle jag gärna slippa. 25% chans att jag skaffar det.

    Dragonball FighterZ, däremot…. Å ena sidan förtjänar fansen att äntligen få ett spel skapat av en förstklassig utvecklare, å andra sidan… varför kunde ArcSys inte tagit sig an JoJo i stället? Eller Naruto? Eller One Piece? Eller Bleach? Eller så gott som vad som helst förutom just DBZ? 60-70% chans att jag skaffar det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.