En helg med jodo

Den här helgen var det jodoläger igen och om man bortser från att jag inte kunde delta från morgonen (tack vare usel busstrafik på helgerna) blev det rätt lyckat. Massvis av repetition och förbättringar på de tekniker jag kan och möjlighet att träna mot andra än de gamla vanliga. Framåt slutet fick jag också lära mig två helt nya kata. I jodo blev det Rai Uchi, en ganska enkel kata som däremot bjuder på en hel del utmaning när det gäller hastighet. Med två resoluta motangrepp avskräcker man svärdsmannen från att ens försöka något mer. Rai Uchi är den tjugofjärde katan jag har i jodo och den tionde i den mer avancerade serien. Sedan körde vi också en del kenjutsu och där fick jag prova på min åttonde, Suri Komi. Där blir det två nya svärdstekniker, dels en attack mot benet och dels en parering som jag vet att jag kommer att ha användning av i jodon längre fram. Hmmm, det kanske finns en tanke där.

Lördagkvällen avslutades med thairestaurang som blev rätt lyckat, åtminstone för mig som inte var intresserad av sushi. Men vi hann inte med vår traditionella Rock Band-kväll. Stor ångest – det är ju inte ultratraditionell japansk kampsport utan att misshandla Bohemian Rhapsody! Men det löste vi till slut genom att köra en omgång på söndag eftermiddag istället. Oj vad det spelet fortfarande är roligt. Om de bara kunde släppa några fler stora låtpaket. Det har varit lite torftigt på sistone, förutom möjligen Iron Maiden-omgången för ett tag sedan…

Lämna ett svar