En operation värdig Onslaught

Ett av karaktärsdragen för Onslaught i de ganska simpla, ursprungliga profilerna för Transformers var att han är en utmärkt taktiker. Det visade han bland annat i IDW-serien genom att … alliera sig med en fiktiv Kim Jong Un. Nåja, ingen är perfekt. Men idag lyckades han med en ännu mer komplex plan – att få mig att köpa hela teamet med Combaticons.

Det är bara en vecka sedan jag konstaterade att jag inte skulle köpa dem. Men det var inte så mycket för att jag inte ville, utan mer för att det var bökigt. Den japanska Bruticus-boxen hade märkliga färger på flera av figurerna och de amerikanska figurerna tenderar att kosta en del när frakt och tull är inräknat. Och skulle figurerna trots allt dyka upp i Sverige (vilket var osannolikt eftersom Combiner Wars sedan länge ersatts) så skulle de hamna på Toys ’r Us till samma rövarpriser som tidigare figurer.

Döm då om min förvåning när jag hittar Onslaught på Lekia till ett åtminstone resonabelt pris. Fortfarande mycket pengar men vadå, Onslaught är stencool. Sen tittar jag närmare och hittar Swindle längst fram på en krok. Han är ganska framträdande i serien numera och en kul typ överlag, så varför inte köpa honom också? Bakom Swindle hänger Vortex, som jag ägde originalversionen av en gång i tiden. Han har också helt rätt färger. Sen ser jag Brawl, som visserligen inte är helt hundra men som ändå är en sjysst uppdatering. Och vid det här laget har jag resignerat – jag kommer att köpa allihop om Blast Off också finns där. Och eftersom Hasbro var smartare den här gången och släppte hela teamet på en gång, så finns mycket riktigt han också.

Som vanligt hade det säkerligen gått att hitta hela alltet billigare på import, men impulsköpsfaktorn var för stor. Och jag får väl lura i mig att jag annars hade åkt på frakt ändå. Och så kan man ju faktiskt stötta lokala butiker då och då, om inte annat för att motivera till att de tar in de här figurerna. Så nu är det bara att göra plats i hyllan – Bruticus är tillbaka och han har ett och annat att säga till Defensor …

transformers_bruticus

Lämna ett svar