En styck Lego Series 10 Mr Gold, tack

När Orthanc släpps i sommar kommer man att kunna beställa den lite tidigare, från Legos egna affär, om man är VIP-medlem. Därför gjorde jag slag i saken och gick med. För att aktivera medlemsskapet (vilket eventuellt görs automatiskt men jag ville inte ta den risken) tänkte jag beställa lite figurer. Serie 10 av samlarfigurerna har fortfarande inte pallrat sig till de lokala affärerna, så jag köpte tolv stycken.

De här är slumpmässigt utvalda, men slumpen var inte riktigt på min sida. Jag fick en motorcykelmekaniker (ful som stryk), två menlösa basebollspelare, två inbördeskrigssoldater, en fallskärmshoppare, två gamla gubbar (som jag i och för sig gillar) och tre romerska soldater (som åtminstone har användbar utrustning för att utveckla mitt fantasygäng). Och så en gratis Iron Man som extrabonus.

Den matematiskt lagde har säkert kommit fram till att det bara var elva slumpfigurer. Den tolfte… låt mig förklara. Gömd i femtusen exemplar jorden runt finns Mr Gold, en festprisse i guldkrom, som förstås är ohyggligt eftertraktad. Rabiata samlare betalar över 600 dollar för att få äga en sån här figur, och det har lett till en del bisarra beteenden. Folk köper hela kartonger, klämmer på de separata påsarna, och hittar de inte honom så säljer de tillbaka rubbet. Eller så armbågar de sig förbi småbarn fram till Lego-avdelningen och klämmer på varenda påse där.

Och där var han. Av tolv slumpmässiga figurer fick jag en figur som i bästa fall finns en av sexhundra, förutsatt att han finns i var tionde kartong. Det är inte riktigt Willy Wonkas magiska chokladbiljett men inte långt ifrån. Nu återstår bara problemet: hur säljer jag bort den här på ett säkert sätt utan att bli lurad?

lego_figs_mrgold

Det här inlägget postades i Prylar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.