Får jag lov att presentera: namnet på mitt spel

Egentligen har jag inte gjort så mycket på mitt spel, förutom att polera och fixa bort buggar. När min syster IT-beställaren fick lägga vantarna på det blev det en kravspecifikation som kommer att ta längre tid att fixa än själva spelet. Men det är lite roligare nu, tror jag.

onevision01

Men det är inte därför vi är här. Nej, jag har bestämt mig för ett arbetsnamn! Hittills har det hetat Mira, efter det ursprungliga namnet på den kvinnliga protagonisten. Men jag lutar åt att jag inte ska döpa henne alls utan lämna det till spelaren – av olika skäl. Och helt plötsligt slog det mig att jag har ett uppenbart alternativ:

One Vision

Låt mig dra lite bakgrund. Grundtanken bakom spelet kommer från en dröm jag hade 1995. I ungefär samma veva, när jag började utveckla det till en berättelse, upptäckte jag Queen som blev soundtracket till min gymnasietid. En av låtarna, One Vision, var egentligen inte någon av favoriterna men jag började förknippa den med min berättelse. Inte minst på grund av texten:

I had a dream
When I was young
A dream of sweet illusion
A glimpse of hope and unity
And visions of one sweet union

Så jag tänker köra med den som titel på spelet. I nuläget har jag med en snutt av själva låten men rent juridiskt blir det nog väldigt bökigt att genomföra. Även om planen är att göra grafiken till One Vision själv så kommer jag att behöva anlita någon till att göra musik. Kanske är det enklare att göra en coverversion eller något i samma stil? Jag måste kika närmare på det.

Jag har låtit några testa de första cirka tjugo spelbara minuterna och folk har generellt inte hatat det, så kanske släpper jag en liten pre-pre-pre-alpha en vacker dag. Då måste jag dock fräscha upp grafiken en del, plocka ut en massa onödig placeholder-musik… och ta bort One Vision ur One Vision.

One_vision

Det här inlägget postades i Kreativt, PC, Spel och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.