Figma Link (A Link Between Worlds)

Goodsmile Company, företaget bakom Figma-serien, har släppt ett antal Link vid det här laget. Jag hoppade på den första, från Skyward Sword, och i efterhand var det ett ganska dåligt drag eftersom jag inte har någon som helst koppling till det spelet. Det finns också en version baserad på Twilight Princess, som är ungefär lika irrelevant. Jag hoppas och tror att de en dag får tummen ur och släpper Breath of the Wild-Link, men fram till dess är jag mycket nöjd med den här från A Link Between Worlds.

figma_link01

Egentligen har jag inte spelat det heller, men å andra sidan var det en väldigt traditionell Link vi fick där. Han ser lite yngre ut än den riktigt klassiska artworken, men han har alla de viktiga beståndsdelarna och är grymt välmodellerad. Goodsmile är sjukt rutinerade och behöver knappt lyfta ett finger för att åstadkomma en väldigt rörlig och poserbar Link som begränsas väldigt lite av leder samtidigt som det knappt går att urskilja var man böjer. Särskilt midjan är väldigt flexibel trots att den knappt märks. Även tårna och handlederna går förstås att röra på, liksom mössan. En lite oväntad brist var däremot att snöret på tunikan är omålat – annars brukar ju Figma-figurer vara målade in i minsta detalj.

figma_link02

Som vanligt med Figma är figuren fullpackad med tillbehör. Nu var min ett begagnat exemplar som jag hittade i en av många Lashinbang-butiker i Japan, men det var DX-utgåvan från 2016 med lite extra grejer. Däremot saknar jag de vinylbitar som ska representera hans flyggrej och hans platta målade version, men det må väl vara hänt. Till att börja med finns fyra olika uppsättningar händer, där de mest intressanta är de vanliga grepphänderna och öppna händer med en liten knopp i för att fästa tillbehör. Han har också två olika ansikten, ett mer glatt sådant och ett lite mer seriöst.

figma_link03

Hylian Shield och Master Sword tillhör förstås grundsortimentet och är väldigt detaljerade. Handtagen går att lossa för att kunna lirkas in i respektive hand, och skölden har en snygg lösning som gör att du kan placera den på valfri arm (med klassiska Link ska han ju förstås vara vänsterhänt). Sen finns också en hookshot (som säkert har ett officiellt svenskt namn) som kan placeras antingen in- eller utdragen. Det finns ett handtag till den där flyggrejen jag saknar och en snigelgrej jag inte känner till. Mer klassisk är bomben och rupien som går att placera i hans händer, men jag får inte riktigt rupien att sitta. Sen finns också en kruka, men det är svårt att få honom att hålla i den. Nu har jag inte spelat A Link Between Worlds men för en riktigt klassisk Link hade jag gärna sett en pilbåge och en bumerang också, men man kan väl inte få allt.

figma_link04

Jag sökte inte direkt efter Link men när jag som sagt snubblade över honom till ett väldigt bra pris var valet enkelt. Nu kan jag äntligen ersätta (och troligen sälja) min småfule Skyward Sword-Link. Den här figuren är nog svår att hitta numera och finns han hos någon svensk återförsäljare lär priset ligga långt över tusenlappen, vilket han kanske inte är värd. Men för sisådär 300 kronor var han ett rejält kap!

figma_link05

Det här inlägget postades i Prylar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.