Gör dig själv i Lego: Go Brick Me

Lego har sedan en tid tillbaka kört på sitt Brickheadz-koncept, som blandar Funko Pop med möjligheten att bygga på egen hand. Men hittills har det varit enbart färdiga, licensierade figurer från Star Wars, Marvel, DC och så vidare, med några mer oväntade varianter nu som Jurassic World och Back to the Future. Att försöka ge sig på Funko som har gjort tusentals såna här är nog ganska dödfött. Men Go Brick Me är ett roligt litet paket som är något som enbart Lego kan åstadkomma.

Go Brick Me är en blandning mellan ett färdigt set och såna där lådor med lösa bitar. Instruktionerna är ytterst flexibla: först får du lära dig att bygga en helvit standardfigur enligt Brickheadz-mallen, men sen finns det en hel drös med alternativ för kroppar och huvuden, och varje alternativ kan även skapas i flera olika färger med de bitar som medföljer. Det finns också tillräckligt med bitar för att bygga två helt olika figurer samtidigt, så länge man inte använder exakt samma färger. Totalt får man med 708 bitar, vilket är prisvärt för vad det kostar, men å andra sidan är det mestadels små bitar i blandade färger så det går inte direkt att bygga något stort. Förutom en handfull blandade tillbehör som en gitarr, mikrofoner och en bok får man också ett antal stickers som antingen ger detaljer på kläderna eller olika tryck.

Om man är hyfsat flexibel går det att bygga nästan vem som helst med det här. Det finns lämpliga hår- och hudbitar för alla. Det som saknas är mer reguljära bitar för kroppar och fötter, som generellt bara finns i vitt och några grälla färger. Men eftersom det handlar om standardbitar så bör varje Lego-fantast av rang ha ett par miljoner av dem redan, så det är inte ett större problem. Om man inte begränsar sig till det som ingår i setet är det ju inte heller något som stoppar dig från att låna in stickers från andra set eller lämpliga bitar.

Så Go Brick Me är ett bra startset för att börja bygga egna Brickheadz. Själv hade jag redan gjort det och tröttnat lite på begränsningarna. Om man kombinerar det med andra Brickheadz finns det säkerligen en charm i att exempelvis bygga sitt eget huvud i en Ironman-dräkt eller på Wonder Womans kropp. Men i begränsningarna ligger också en utmaning, och det är nog nästan roligare att försöka hålla sig till vad som erbjuds här än att blanda in hela Lego-samlingen. Det enda som är relativt unikt här är ju de användbara SNOT-bitarna med fyra knoppar på sidan och de två glasögon-ramarna (som visar sig fungera utmärkt även som staket).

gobrickme

Lämna ett svar