Hmm, Soul Calibur. Hmm.

Nu är det bara en månad kvar till premiären av Soul Calibur V och ytterligare två karaktärer har visats upp, och båda får väl sägas vara överraskningar. Dels får vi tillbaka Algol, den hemska slutbossen från fyran som tillbringade större delen av sina strider med att framkalla en stor tron eller skjuta energibollar ur sina armar. Den här gången är han ännu mer generiskt Street Fighter/SNK-boss-naken men han har åtminstone verkat komma över sitt allvarliga hudproblem. Frågan är om han kommer att fungera som boss även den här gången.

Den andra figuren är, ännu mer oväntat, Edge Master. Den här gamle hårdingen dök ju upp först i Soul Edge-böcker och sedan som spelbar figur i Soul Calibur, där han fungerade som slumpfigur genom att skifta mellan olika vapen. Senare ersattes han av Charade och senare Olcadan, men Edge Master var ju den enda som hade någon relevans för storyn, som Kiliks mästare.

Fast då återstår ju frågan, varför visas den eventuella bossen och slumpfiguren upp nu? De brukar ju vara sist, och det borde finnas fler figurer att utannonsera.

Och om det INTE finns det, innebär det då att Kilik, Yunseong, Mi-Na, Setsuka, Zasalamel, Talim och Rock (jag räknar inte med att se Li Long eller Hwang oavsett) är borta för gott? Det skulle i så fall innebära en rätt stympad uppsättning spelstilar om varken koreanska svärd, iaido-paraplyn, tonfas eller liar finns med, för att inte tala om en renodlad hillebardsstil.

I gengäld har Namco stoppat in en stil som enbart går att använda för egenskapade figurer. Det är en stil hämtad från Tekken, och där finns det ju en del coola varianter. Det skulle ju onekligen vara kul att kunna slåss som Hwoarang eller Paul i det här spelet. Men stilen är… Devil Jin. Så nu kan vi göra figurer med vingar som skjuter ögonlaser. Som jag har väntat…

Enligt karaktärsvalmenyn borde det finnas några figurer till, så hoppet är inte helt ute. Det finns ju också möjligheten att en del gamla stilar läggs till i figurbyggaren. Men känner jag Namco rätt är det helt enkelt så att de vädrar extrapengar för mängder av DLC.

Det här inlägget postades i Playstation 3, Spel, Xbox 360 och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.