Jag vill ha en synth, farsan

Och jag har fått en synth, eller snarare köpt den själv. Knappt hade jag skrivit att jag behövde en förrän det dök upp en på Blocket, nästan precis som jag ville ha den också. Det är en Yamaha PSR-E323, en relativt avancerad nybörjarsynth som ändå har stöd för MIDI (komiskt nog läste jag en recension som kritiserade den för att Yamaha inte hade följt med strömmen och stoppat in USB istället) och en massa olika ljud. Tack vare en kompis kunde jag åka en bit ut på vischan och köpa den redan idag.

Första intrycken är att den är helt okej. Yamahas berömda ”Grand Piano” låter riktigt gediget och det verkar finnas fler användbara ljud långt inne i MIDI-banken. Nu måste jag bara lista ut vilka ljud som passar bäst till exempelvis synthstämman i We Built This City. Och förstås köpa mig en MIDI-kabel så jag kan koppla upp den till min adapter också.

Aningen överdimensionerad som spelkontroll…

Lämna ett svar