Jodoläger igen

En fördel med den här bloggen är att jag har ovanligt bra koll på vad jag har tagit mig för de senaste åren. Bland annat kan jag utläsa att den 11 december 2011 graderade jag till tredje kyu och den 1 augusti 2014 blev jag andra kyu. Och nu hade vi ett lokalt jodoläger och min sensei fann det lämpligt för mig att gradera. Bara att bita ihop då, trots att svetten redan rann tack vare min extremt hemska kondition.

Och det gick bra! Det är fortfarande lite småsaker som spökar med svärdsgreppet, möjligen eftersom jag tillbringade mina första jodoår utan lika noggrann uppsyn och fick några dåliga ovanor. Sen var det ett litet snedhugg i Seigan, en av de sista kata jag har lärt mig. Men det gick utmärkt ändå och nu har jag första kyu! Därmed behöver jag inte heller oroa mig för stressiga graderingar på lokal nivå, för när man ska gradera till shodan (1 dan) ska man göra det på internationella läger. Och det lär dröja, även om jag har det mesta av teknikerna redan. Jag har inte heller bråttom, jag är bara glad att jag kan köra på relativt väl med tanke på att jag var ett vrak för bara drygt ett år sedan.

Annars blev det en massa repetition och polering av befintliga tekniker. I kenjutsu fick jag titta närmare på Miukidome, där man parerar svärdshugg med sitt korta svärd på ett minst sagt knepigt sätt. Vi fick också kika på de vapen som förekommer långt upp i skolan. I vissa fall så långt upp att teknikerna knappt finns bevarade längre, som med hojojutsu – konsten att binda en motståndare med rep.

Det här inlägget postades i Jodo. Bokmärk permalänken.

Ett svar till Jodoläger igen

  1. Erik Malm skriver:

    Ha, ha! Injustice 2 gör oss inte besvikna i fråga om groteska kvinnoansikten (faktiskt ett steg tillbaka från MKX!) och tröttsamma stage transitions….

    https://www.youtube.com/watch?v=2fvcMb8f8cU

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.