Koihime Enbu kan ignoreras

Det är kanske aningen överflödigt att konstatera att du inte behöver bry dig om Koihime Enbu Ryo Rai Rai. Om du inte brukar dyka djupt i den gröt av dynga som numera släpps på Playstation 4 så har du förmodligen bläddrat förbi det flera gånger utan att ens reagera. Men jag brukar vilja testa alla fightingspel, och Koihime Enbu var ett av spelen som verkade exklusivt för Japan, så jag övervägde att spendera några av mina surt förvärvade yen på det. Så dök det upp även i Europa, så det var bara att införskaffa.

Koihime är ännu ett i raden av fightingspel som är baserade på, tja, erotik. Gimmicken för det här spelet verkar vara att alla karaktärerna är skolflickor som verkar ha förvandlats till de historiska hjältarna från Three Kingdoms-eran, fast i tjejversioner då. Däremot så är det här spelet förstås rensat på allt naket, med bara en normal (läs: hög för alla normala människor) animedos av pantyshots och urringningar.

Eftersom det ändå, typ, är baserat på Three Kingdoms så valde jag förstås att spela med Guan Yu. Viss förvirring råder då det är de japanska namnen som gäller, men Kan’u känner jag igen ändå. Den klassiska hillebarden Green Dragon är på plats, och hon är typ klädd i grönt, men annars är likheterna, inte helt oväntat, inte så många. Något skägg kommer inte på fråga (det hade däremot kunnat göra spelet mycket bättre). Efter några gräsliga dialoger med animetroper 1A, 1B och 3A så är striderna igång.

Och det är inget att ha. Visst, på en grundläggande nivå så fungerar det, men det är extremt styltigt. Kanske inte lika horribelt som Blade Arcus, men definitivt på den lägre delen av skalan. Karaktärerna är också fult gjorda, utan minsta lilla handritade finess. Istället är de förrenderade med någon sorts toon-skuggning och inklistrade rakt av. Det enda som håller hög klass är faktiskt bakgrunderna, men det räcker ju inte riktigt.

Jag har spelat det för lite för att kunna sätta ett betyg, men att jag inte orkar spela det mer än en gång genom arkadläget säger väl en del. Du kan gott och väl fortsätta att ignorera Koihime Enbu.

koihime_enbu
My ancient Chinese warlord can’t possibly be this cute

1 tanke kring ”Koihime Enbu kan ignoreras

  1. Erik Malm

    Något som du borde uppskatta är fokuset på pokes och relativt defensivt spel (det mesta är minus på block, och att hoppa är riskabelt). Karaktärerna snittar tre specialattacker, och förutom Hougeki (”Fatal Counter”, som aktiveras när man får en Counter Hit med f+B/df+B/f+C/df+C) saknas subsystem och långa combos.

    Med andra ord är alla karaktärer BlazBlue-Hakumen som fiskar efter Fatal Counter-combos. Inte mitt idealupplägg alltså, men åtminstone relativt originellt.

Lämna ett svar