Komiska merchandise-missar

Jag var och kikade i leksakshyllorna idag. Lite sugen är jag ju på The Unexpected Gathering-Legot, med Bilbo, Baggershus, BOFUR och några blandade dvärgar. Men 995 kr är lite väl blodigt även för mig, särskilt nu innan jul. En komisk detalj är dock vilka set som finns med i utbudet. Nämnda hobbithåla, mötet mellan Gollum och Bilbo, en stor scen med storvättens ”tronsal” och scenen med det brinnande trädet är förstås lämpliga. Men det är helt uppenbart att det relativt sena beslutet att dela upp filmen i tre istället för två skapade kaos med merchandiseplanerna. Ursprungligen hade vi fått ha med hela Mörkmården-delen i första filmen (ursäkta, Mörkveden heter skogen tydligen numera), inklusive introduktionen av Legolas och den nya karaktären Tauriel. Därför finns det också ett Legoset där de båda alverna slåss mot spindlar och räddar dvärgar. Lösningen för att kunna släppa setet nu som det var tänkt var en dekal på omslaget där det står ”special trilogy preview”… lite roligt.

En annan stor skillnad märks i brinnande träd-scenen. Där klänger Thorin och… Bifur tror jag… i trädet medan två orcher står nedanför. Och på en stor vit varg sitter inte Azog, utan Yazneg, en helt annan karaktär. Yazneg, som har en märklig benkrage, skulle ursprungligen vara en påhittad ledare för gruppen men förmodligen dö i den här filmen, som Lurtz i Fellowship of the Ring. Att de valde att stoppa in Azog och göra honom mycket viktigare var uppenbarligen ett väldigt sent beslut, och förklarar också kanske varför hans design känns lite väl simpel jämfört med övriga.

Fortfarande sugen, men inte för nästan en tusenlapp… stor som ett as är boxen dock, så nog finns det lite innehåll i den.

Det här inlägget postades i Film, Prylar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.