Konami förväntar sig för mycket av mig

Häromåret öppnade Konami en prylbutik för diverse licensierat krafs baserat på sina klassiska titlar. Jag var inte starkare än att jag var tvungen att handla lite. Det blev en dekorativ Symphony of the Night-kudde (som jag aldrig har använt till något), två trevliga t-shirts och en Suikoden-mössa (som jag använder regelbundet). Men priset var sanslöst högt och till råga på allt så skickades de tre typerna av grejer från tre ställen, så jag fick tre paket och därmed förstås också tredubbel importavgift från vårt älskade Postnord. Så mitt fanboy-krafs blev extremt dyrt till slut. För att strö salt i såren så utannonserade Konami en rea bara veckan efter. Tack för den.

Nu när jag har återhämtat mig ekonomiskt och flyttat och allt, så funderar jag på lite inredning. Jag har två lämpliga platser för någon snygg poster i hallen. Jag hade tänkt göra något med mina favoritspel, det vill säga Symphony of the Night, Super Metroid och Suikoden 2. Och mycket riktigt säljer Konami snygga posters i hög kvalitet från sina två spel. För 400 kronor styck. Plus frakt. Plus importavgifter.

Och någonstans där börjar det kännas som ett väldigt skevt förhållande mellan Konami som tillverkare av produkter och mig som ett fan av deras produkter. I ett sunt kapitalistiskt förhållande så finns det någon sorts underförstådd överenskommelse. ”Jag köper grejer, du fortsätter att tillverka mer grejer jag vill ha”. Så är det inte här. Här är det: ”jag gillade verkligen grejerna du tillverkade för drygt 20 år sedan och betalade 500 kr styck för, du tillverkar därför värdelöst krafs och säljer det till mig för lika mycket som de ursprungliga grejerna”. Liksom, för att Konami en gång i tiden gjorde bra spel så kan de sälja skräp till desperata fans, utan att någonsin faktiskt anstränga sig igen och typ, göra ett nytt Suikoden. Kanske släppa Symphony of the Night i en samling igen om tio år, i bästa fall.

Någonstans måste jag faktiskt säga ifrån, som en någorlunda fri konsument. Konami förtjänar inte mina pengar om de inte faktiskt gör spel. Nån måtta får det vara. Jag undrar om Nintendo säljer några posters…