Köp dig en jätte-Terry

Visserligen har jag förbeställt en 50 centimeter hög Alucard som kommer att kosta alldeles för mycket pengar, men då är det dels en väldigt snygg modell och så är det ju Alucard. Adrian Fahrenheit Tepes. Däremot har jag lite svårt att se vem som ska köpa den kommande modellen av Terry Bogard, som också är drygt femtio centimeter och är gjord av Dye Collectibles. Dels kostar den ännu mer: 750 dollar via deras egna hemsida och 850 dollar via exempelvis BBTS. Sen är den inte heller särskilt snygg, med en grovhuggen, ohyggligt överdimensionerat muskulös form och ett ansikte som inte ens Jeff Bogard kan älska. Och så vet jag inte om jag skulle lägga 1500 kronor som förskottsbetalning till ett företag som hittills inte har lanserat en enda produkt.

Ibland undrar jag överhuvudtaget hur man tänker. Det tillverkas supergigantiska superexklusiva modeller av nästan varje tänkbar karaktär, särskilt om denne var med i Star Wars eller i en hyfsat känd superhjälteserie. Och jag förstår att det finns en marknad av skala 1:1-statyer av kulturikoner som exempelvis Darth Vader eller Spider-Man för de allra mest förmögna och inbitna fansen. Och det finns ganska många som kan tänka sig att köpa en poserbar figur i skala 1:12-klassen av ganska många figurer och rada upp i hyllan. Men såna här extremdyra figurer i ungefär skala 1:4, finns det verkligen en publik? Nog för att Terry är SNK:s populäraste karaktär, men finns det hundra fans som är redo att blåsa 7000 pix plus frakt på honom?

Jag blev just påmind att SNK:s fanskara är folk som betalar 3000 kronor för ett spel, så låt mig förtydliga frågan: när han ser ut så här?
dyecollectibles_terry

Det här inlägget postades i Prylar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar till Köp dig en jätte-Terry

  1. Patric skriver:

    Ingen vacker skapelse. Som actionfigur, sure. Men som Terry? Nej nej o åter nej

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.