Kortspelets väg mot release

Sakta men säkert närmar sig mitt och systers kortspel Kvintessens (tillfälligt namn) en färdig version. Det har gått framåt stötvis. Mest inspiration får jag när jag faktiskt kan testa det, och det har hunnit bli ett antal omgångar och en hel massa justeringar. I vad som nu är cirka version 0.94 har tre figurer lagts till, många färdigheter har ändrats och hela finalomgången har strukturerats om för att det ska bli mer spännande. Kvintessens har gått varmt i sommarstugor, på kaféer och ett och annat vardagsrum, och jag måste säga, i all blygsamhet, att det är riktigt kul.

Det som återstår nu är egentligen bara att färglägga alla grenarna, för nu är de ritade. Sen ska jag färdigställa de tre nya, och uppdatera alla kort med de förändringar vi har kommit på (i nuläget är dessa inpatchade i min master-version medelst bläckpenna). Och sen… ska vi börja fundera på ett distributionssätt. Det finns miljontals småbutiker som säljer allt möjligt, så det borde inte vara omöjligt att sälja via nåt ställe typ Etsy, och beställa nya tryckningar allt eftersom. Kanske snacka med SF-Bokhandeln.

Här är i alla fall ytterligare ett smakprov, den här gången några av grenarna man kan tävla i. Stilen är medvetet enklare av två skäl: för att bli tydlig på väldigt små kort, och för att det skulle ta evigheter att rita annars.

kortspel_grenar

Lämna ett svar