Lego-raptorer i stan

Strax innan premiären av Jurassic World släpptes en rad Lego-set baserade på filmen. Det var inte direkt en oväntad koppling – Lego körde en serie leksaker baserade på Jurassic World III en gång i tiden och hade dessutom ett eget Dino-tema där samma dinosaurier återanvändes. Dessa sålde dåligt men har blivit eftertraktade i efterhand, så nu finns det en möjlighet att köpa plastdinosaurier till relativt okej priser.

Jag hade tänkt vänta på någon oundviklig rea men var sugen på något nytt, och 75919 Raptor Rampage blev en lagom kompromiss. Det stora tyrannosaurus-setet lär jag vilja ha en vacker dag, men där behövs verkligen rean för att göra det överkomligt. Raptor Rampage är också fortfarande dyrt men har en del trevliga grejer i lådan.

lego_raptor01

Själva bygget består mer eller mindre av ambulanstrucken som figurerar i filmens slutskeden. Den är ohyggligt överdimensionerad. En gång i tiden var Lego-bilar fyra pluppar breda, medan standarden numera oftast är sex. Den här är åtta pluppar bred, plus rejäla däck. Själva bygget är stadigt och har en del trevliga detaljer. För att få den sista finishen används en del drös med dekaler, som jag valde att låta bli till största delen. Jag förlorar en del dekor längs sidorna men i gengäld finns det många sjyssta byggbitar i bakdelen av trucken. Hela bakpartiet går också att lyfta av, och själva trucken skulle i så fall gå att återanvända som en mer generell lastbil.

Förare av trucken är Claire, som sig bör. Med i setet får man också Owen på sin motorcykel och ett litet flyttbart kanontorn med en godtycklig ACU-soldat, där tornet kan sättas ut separat eller stuvas bak i vagnen tillsammans med några datorlådor. Den främsta anledningen att köpa det här är dock raptorerna. De fyra från filmen är fördelade på detta och ett exklusivt set som bara går att köpa via Legos egna shop. Här får man med Blue och Delta, som båda har unik dekor och är riktigt charmiga. De har sina kamerahjälmar men går förstås att använda utan, och de är både anledningen att köpa det här setet och anledningen till att det är oproportionerligt dyrt, som alltid när specialkonstruerade figurer är involverade. Med enkla medel är de ordentligt poserbara och fyllda med personlighet – de stjäl showen precis som i filmen.

De mänskliga figurerna är välgjorda men kanske inte riktigt ikoniska. Jag lär använda allihop för delar till annat. Även trucken är som sagt användbar som delar, så det finns en del av värde att hämta. Jag skulle nog rekommendera att vänta på den där rean, men gillade man filmen och inte vill lägga ut pengar på de där riktigt dyra seten är det här en okej kompromiss.

lego_raptor02

Lämna ett svar