Lego Scout Trooper & Speeder Bike

Med nya filmer varje år släpps det mer Star Wars-Lego än någonsin. En bieffekt av det är att affärerna desperat försöker rensa på lagret inför nästa anstormning och därför hittade jag den här på Lekia för halva priset. Jag hade tänkt köpa den sedan i somras men det blev inte av, så det var en trevlig överraskning.

Jag har redan berättat om min bakgrund med Scout Troopers så det drar jag inte igen. Det var dock anledningen till att jag var extra intresserad av den här. Legos serie av byggbara actionfigurer är annars lite för sladdrig för att jag ska orka engagera mig. Människorna är väldigt stiliserade och ser lite märkliga ut, men alla med masker fungerar bra, och vill man ha en Darth Vader eller en General Grievous bör man passa på nu innan de försvinner för gott.

lego_scouttrooper01

Scout Troopern gillar jag alltså som sådan, men framför allt är det extra häftigt att han har sin Speeder Bike. Figurerna har förstås en del smarta Technic-lösningar inuti men bygger mestadels på stora, smart uttänkta men ganska standardiserade kroppsdelar. Speedern är helt och hållet ett Technic-bygge som använder hundratals delar på smarta sätt för att få till alla vinklar och de flesta detaljerna. Och allt finns där, från stabilisatorerna längst fram till de utfällbara motorpanelerna.

Eftersom det är Lego så är också den här versionen av Scout Troopern bättre än sin Figuarts-version på att hålla i handtagen, och även fötterna peggas in ordentligt. Därför sitter figuren stadigt, och det är väldigt enkelt att swoosha runt honom. Faktum är att stativet sitter fast och är gjort för att både ge ett bättre grepp och för att placera Speedern snyggt på en hylla. Det finns också en avtryckare som kommer åt den vanliga avfyraren, så du kan till och med skjuta med ett pistolgrepp. Mina hyfsat vuxna händer passar också bra in under farkosten, och jag kan intyga att den fungerar utmärkt att flyga runt i lägenheten.

lego_scouttrooper02

Något som jag överhuvudtaget inte uppfattade var hur gigantisk den här figuren är. Han tornar upp sig över Figuarts-versionen och mäter cirka 24 centimeter från topp till tå. Speeder Biken i sig är 42 centimeter lång. Det gör att den snarast hamnar i samma storleksordning som lyxiga jättefigurer. Nu är den ju inte superdetaljerad om man tittar noga, och som vanligt finns det brister i själva karaktärsmodellen. Men på lite avstånd, uppställd i en hylla, är det en utmärkt prydnad och som sagt en kul leksak också. Nu finns det inte så många fler skepp i Star Wars-världen som överhuvudtaget skulle gå att göra i den här skalan, men det är jättekul att de satsade på den här som något alldeles extra.

Lämna ett svar