Legos största set någonsin?

Det börjar ryktas att ett nytt Star Wars-set ska släppas i höst, till det smått ofattbara priset 799 dollar. Om man översätter det till svenska kronor (med Legos kurs) skulle det handla om sisådär 9000 kronor, vilket känns nästan larvigt mycket. Hittills är några av de dyraste seten den senaste Death Star-varianten, som går på 5500 kronor – den förra kostade drygt 4000. Det dyraste setet i dollar är UCS Millennium Falcon, som gick på 500 dollar då den släpptes för tio år sedan. Det är också det näst största setet någonsin, med 5179 bitar. Allra störst var Taj Mahal med 5922 bitar, men där var många väldigt små och setet kostade därför futtiga 300 dollar.

Allra troligast är det här också en ny Millennium Falcon, men det återstår att se hur stor den blir. Priset per bit har sakta gått upp på sistone, särskilt när det gäller Star Wars, men med ett sånt pris känns det orimligt att den skulle ha mindre än 5179 bitar. En interiör är kanske för mycket att önska, eftersom sånt extremt snabbt förbrukar bitar, men det kanske handlar om någon sorts landningsplats. Jag kan dock tänka mig att den måste inkludera alla tänkbara passagerare: Han Solo, Chewbacca, Luke, Obi-Wan, C3PO, R2D2, Leia, Lando, Nien Numb (Landos andrepilot som aldrig verkar ha fått en egen figur), och så förstås gamla Han Solo, Rey, Finn och BB-8. Plus en alternativ radar.

Ja, det kan definitivt hända. Det är svårt att se vad i Star Wars-väg som annars skulle kunna motivera ett sånt sanslöst pris. Och med tanke på att ett oöppnat exemplar av originalet går för 30000 kronor så är det nog inte heller ett orimligt pris. Och så är det ju fyrtioårsjubileum för Star Wars, och tioårsjubileum för UCS Millennium Falcon. Så varför inte?

1 tanke kring ”Legos största set någonsin?

  1. Leorio

    Smakar det så kostar det… Är glad att inte dagens Lego-utbud fanns när jag var liten, för då hade det varit synd om mina föräldrar. Det fanns inget Star Wars lego på den tiden, så jag fick göra mina egna Star Wars-karaktärer av lego-gubbar. Minns att Darth Vader blev riktigt grym!

Lämna ett svar