Man tror att man har kommit undan

I förrgår stod jag framför min ansenliga Transformers-samling och kom till en insikt. Egentligen bryr jag mig inte om särskilt många av dem längre. Många köpte jag under en period då det var en glädje i att bara se fräscha nya versioner av gamla favoriter, även om de aldrig var några favoriter. Figurer som Hound, Mirage och Sideswipe som jag aldrig hade någon personlig koppling till. Jag sålde ett gäng förra året och drog in rätt bra med pengar på det. Kanske det är dags igen. Kanske är det bättre att trimma ner samlingen till de som faktiskt är favoriter, för att rummet ska se lite mindre ut som en åttaårings feberdrömmar.

Jag har förvisso åtskilliga favoriter. Allt med Smokescreen tänker jag behålla, förstås. Jag har också en uppsättning blandade favoriter, inklusive Smokescreens gäng där jag saknar moderna versioner av Hoist och Skids, som aldrig kommer att få nyversioner eftersom de alltid har varit så okända och deras nyutgåvor sålt uruselt. Och så gillar jag karaktärsuppställningen i det första numret av tidningen som jag köpte, och där kan jag glömma Cosmos som släpptes en enda gång och direkt blev oproportioneligt dyr för en liten fjantfigur.

Idag är det Botcon, Transformers-fansens motsvarighet till E3, en jättefest för alla samlarnördar. Och vad finns på plats bland nyheterna, om inte Hoist, Skids och Cosmos. Plus rätt sjyssta versioner av Springer, Sandstorm, Blitzwing, Swerve, Rhinox, Waspinator, Metroplex (gigantisk!), Goldbug och rent bisarrt obskyra typer som Doubledealer. Som jag aldrig hade någon personlig koppling till.

Jag kan hoppa över det senare gänget. De skulle se bra ut i hyllan, men det är ungefär allt. Däremot får jag så lov att skriva in de första tre på min inköpslista, då de, faktiskt, tillhör favoriterna. Jag får i alla fall se det som en liten seger att jag inte tänker köpa allihop.

transformers_generations_2013

De här tre, och Masterpiece Soundwave, och Masterpiece Prowl, och Masterpiece Smokescreen, är vad jag planerar att köpa fram till januari. Tur att man har slutat med sånt här…

Lämna ett svar