Mera Queen till folket!

Det släpps ett nytt Queen-album snart, under namnet Queen Forever. Att ledsångaren har varit död i tjugotre år är ett smärre problem i sammanhanget. Michael Jackson fick ju nyligen ett nytt album. I det här fallet finns det också prejudikat: Made In Heaven var det sista reguljära albumet och redan det släpptes fyra år efter Freddies död. Det har fått kritik för att vara en studioprodukt (alltså, duh!) och för att ha byggt låtar av fragment. Å andra sidan innehåller skivan några av Queens allra bästa låtar.

Efter att ha köpt deras samlade verk och hittat många nya favoriter är det förstås väldigt lockande att få ytterligare ett gäng. Queen Forever bygger också på inspelad sång som inte givits ut tidigare, men som har arrangerats i efterhand.

Man kan visserligen klaga på att Brian May och Roger Taylor skor sig på Queens framgångar utan att egentligen tillföra något nytt, men då missar man det faktum att båda två var ytterst tongivande och skrev mycket av den gamla Queen-musiken. Det här är snarare som att Christopher Tolkien släpper nya böcker av JRR – att föra arvet vidare och få ut så mycket som möjligt av ett genis oavslutade verk. Jag längtar.

Det här inlägget postades i Musik och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.