Neo-Geo Mini är avslöjad

SNK firar sitt 40-årsjubileum med att släppa en ny Mini-konsol, enligt samma modell som Nintendos och Segas. Fast eftersom SNK:s historia i huvudsak är kopplad till arkadbranschen är det här också en mini-arkadmaskin istället för en mini-Neo-Geo AES. Å andra sidan släppte man ju redan en mini-version av AES tidigare, Neo-Geo X.

Neo-Geo Mini har inbyggda kontroller och en pytteliten LCD-skärm så det går att spela direkt på den, men det måste nog snarare ses som en gimmick. Lyckligtvis har den också HDMI-utgång, ljudutgång och möjlighet att koppla in två separata handkontroller, som ska vara baserade på Neo-Geo CD-kontrollerna. 40 spel kommer att ingå och det finns en läckt lista, men den stämmer inte överens med de bilder som syns på själva maskinen.

Det som avgör om det här blir ett måste eller bara en menlös kuriositet är dels vilka spel som ingår, och vilken kvalitet det är på emuleringen och signalerna. Neo-Geo X körde ju sina spel helt okej men hade en lågupplöst signal vilket gjorde allt grynigt på en TV. En annan faktor är ju om kontrollerna blir svindyra, och huruvida de går att använda separat på andra konsoler. Priset blir väl också en faktor. Så jag är ganska neutral i frågan för tillfället.

neogeo_mini

Det här inlägget postades i Retro, Spel. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.