Nintendos ospännande online

Nintendo har berättat om sina onlineplaner. Liksom de andra konsolerna kommer det att börja kosta att spela online på Switch från och med i september. Det är däremot lite billigare: från 4 euro för en månad till 20 euro för ett år. Det går också att skaffa familjekonton för att låta upp till åtta personer spela online för mindre än dubbla kostnaden.

Men det är väldigt lite man får förutom just möjligheten att spela online, och ärligt talat är inte Switch jättespännande för just onlinespel. Smash Bros lär kanske förändra det en aning, men annars är det egentligen bara Splatoon 2. Jag vägrar att tro att särskilt många spelar Mario Kart eller ARMS online.

Nästa funktion är möjligheten att kopiera sina sparfiler till molnlagring. Och det vore väl trevligt att kunna göra det utan att betala för onlinetjänst. Vi snackar trots allt om en minimal lagringsyta. Det här är lika snålt som när Microsoft krävde Live Gold för att kopiera screenshots.

Slutligen kommer man att få tillgång till ”gratis” spel så länge man prenumererar. Från början kommer 20 NES-spel att finnas tillgängliga, inklusive (håll i er nu) Balloon Fight, Dr Mario, Super Mario Bros 3, Donkey Kong, Ice Climber, Legend of Zelda, Mario Bros, Soccer, Super Mario Bros och Tennis. Det är ohyggligt mycket bättre än den ursprungliga idén att göra ETT enda spel tillgängligt gratis per månad, men det är också en tämligen trist start. Förutom Dr Mario och Mario 3 pratar vi om titlar från de där allra första bladen från Bergsala från 1987. Tjugo stycken närmare trettio år gamla spel. Som en jämförelse har en Playstation-ägare som prenumererat sedan januari nu tillgång till Beyond: Two Souls, Rayman Legends, Mad Max, Trackmania Turbo, Bloodborne, Ratchet & Clank, Rime, Knack, Day of the Tentacle och This War of Mine.

Det duger inte att komma och låtsas som om de här spelen är något sensationellt, när de redan gått att spela på hundra format tidigare och Nintendo förmodligen redan har sålt minst tre exemplar åt dig redan. Något som skulle vara en lagom nivå vore att ge bort ett Gamecube/Wii-spel (Wii U-spelen konverteras ändå) och ett par från tidigare format, varje månad. Det skulle vara ett sätt att generera ordentligt mervärde åt trogna fans. Förutom att pappa möjligen skulle kunna tänka sig en Switch och månadskostnad enbart för att spela Tennis, så tror jag inte att särskilt många är speciellt sugna på de här titlarna.

Vild gissning förresten? Dark Souls blev försenat på Switch. Får vi gissa att det inte kommer förrän september?

Det här inlägget postades i Nintendo Switch, Spel och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar till Nintendos ospännande online

  1. Mikael skriver:

    Oj, jag sökte i inkorgen och det var det första meddelandet om januari-spel som jag hittade. Tack för påpekandet!

  2. J_O_G skriver:

    ”Som en jämförelse har en Playstation-ägare som prenumererat sedan januari nu tillgång till Beyond: Two Souls, Rayman Legends, Mad Max, Trackmania Turbo, Bloodborne, Ratchet & Clank, Rime, Knack, Day of the Tentacle och This War of Mine.”

    Tror det blev ett tryckfel här för Day of the Tentacle och This War of Mine kom med Ps Plus i början av förra året, och inte under 2018. Det ändrar ju inte alls din övergripande poäng, men rätt ska vara rätt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.