Ny dator, nytt liv

Efter en Ånge-stfylld eftermiddag då paketet med datordelarna aldrig verkade vilja hoppa in på posten på Coop fick jag äntligen det efterlängtade meddelandet, och tillsammans med en jobbkompis stack vi iväg. På vägen besökte vi Elgiganten för att eventuellt passa på att skaffa en ny Playstation 3, men de envisades med att bara ha 320-gigabytesversionen och det kändes onödigt. Så vi åkte och hämtade delarna och hem till mig för att väcka datorn från de döda med hjälp av lite transplantation.

Alltihop låg redan sönderplockat på köksbordet så jag packade upp det nya moderkortet, höll upp det framför datorchassit… och konstaterade att det var för stort. Eller snarare, HP-burken var för liten. I ett kort ögonblick så jag hela mitt liv passera revy för att sluta i en hjärtinfarkt på köksgolvet, tills jag insåg att min gamla dator stod kvar i garderoben. Min gamerburk från 2003, som jag körde Half-Life 2 och World of Warcraft på. Den var ju gigantisk. Och mycket riktigt, den var stor nog. Men fylld med prylar.

Så en relativt snabb operation blev snabbt ett fullständigt datorbygge, och vi fick extrahera precis allt ur HP-burken och den gamla, för att sedan montera allt på nytt. Och oväntat nog gick det smärtfritt. Det enda kruxet var att chassifläkten inte passade, så en sån får jag skaffa ny. Allt annat gick in direkt och snart stod den klar. Nu väntade det mest nervösa: att slå igång den. Men jo, powerlampan fungerar, hårddisklampan fungerar och Windows börjar ladda. Det gick helt galant och alla nya drivrutiner hittades, utan att jag ens behövde installera om Windows 7.

Den framgången behövdes. Jag tycker annars att de senaste dagarna har varit maximalt packade med otur. Nu har jag en betydligt snabbare dator med mycket mer minne, för ett egentligen ganska lågt pris. Och jag har fått tillbaka min gamla slitna men coola datorlåda i bruk.

Nu behöver jag bara kasta 2500 kronor i sjön för en ny Playstation 3…

4 tankar kring ”Ny dator, nytt liv

  1. Johan

    Härligt! Ja du ser ju på min mail vart jag jobbar så ingen hemlighet med det ;O) Jag tycker att det är väldigt viktigt att lyssna in allt som rör denna typ av saker.

    Dock var det inte därför jag läste detta utan mest för att jag följt dina texter sen way back när ni startade Gamereactor (har ALLA nummer förutom första hemma) och råkade se denna text.

    En liten side note bara: Skitroligt att du fortsatte med dina bloggar efter det att du lämnade GR! Jag har själv ett gediget intresse av b.la Transformers. Vi hängde faktiskt samtidigt på NTFA mr. Smokescreen under en period för länge sedan ;O)

  2. Mikael Inläggsförfattare

    Elgiganten i Östersund, Lillänge. Fast det blev den ändå, fast köpt via hemsidan och Collect @ Store så blev det billigare :)

Lämna ett svar