Nya Pokemon-spel på väg!

Inte nog med att Pokemon Go öser vidare (idag började man släppa Alola-former av gamla Pokemon, först ut var Exeggcutor), två nya spel är också på gång. Pokemon Quest kan vi prata om först, för det är ganska ointressant. Det är någon sorts lättstrategispel i realtid som visserligen släpps på Switch men som snart också kommer på mobil. Det är stor risk för F2P i detta och estetiken är gräslig eftersom man verkar ha fått för sig att kidsen gillar allt som består av kuber.

Pokemon: Let’s Go Pikachu och Pokemon: Let’s Go Eevee är desto mer intressanta. Det är lite nerskalade versioner av de första spelen, där man utforskar Kanto (IGEN) och fångar de första 151 Pokemon, men striderna är förenklade och du fångar Pokemon på samma sätt som i Pokemon Go. För dueller kvarstår dock de klassiska striderna. Dessutom finns möjlighet att kommunicera mellan de här spelen och Pokemon Go, och man verkar kunna skicka presenter och Pokemon. Spelen går också att spela i co-op, och även med en särskild gimmick-artad Poke-ball-formad handkontroll som även fungerar som en Pokeball Plus. Överhuvudtaget är det här någon sorts mellansteg mellan den mobila upplevelsen och de traditionella rollspelen, och ett mer reguljärt sådant är också på väg fast först under 2019.

Jag är i alla fall sugen. Efter att ha lidit två år med en opålitlig inloggning via Pokemon Trainer’s Club kanske jag äntligen kan börja skyffla över mina fynd till ett ordinarie spel, och slipper jag det eviga grindandet så kanske jag orkar spela det spelet lite längre. Och så förstås måste jag ha versionen med Eevee! Något annat är ju otänkbart.

Lämna ett svar