Och så var datorn död igen

Den tillfälliga återupplivningen genom att stoppa in två lånade 1-gigabytesstickor höll inte länge, men till nästa löning i alla fall. För några dagar sedan började datorn strula igen med någon låsning, sedan ett par blåskärmar och nu vill den knappt komma igång alls.

Jag öppnade upp den och kollade, och mycket riktigt har det läckt mer batterisyra (eller vad det nu är) ur den första kondensatorn och jag ser även en aning på en andra. Eftersom jag har uteslutit minnena och jag har haft alla tänkbara blåskärmsfel kan jag inte tänka mig annat än att felet ligger i moderkortet.

Att byta till ett ”nytt” av samma årgång känns korkat, så jag passar på att uppgradera en aning. Det blev ett nytt set från Inet, vilket kommer att innebära ungefär en tredubbling av min nuvarande prestanda. Jag lutar också åt att köpa ytterligare åtta gig minne om de är så där billiga. Nästa steg blir sen att uppgradera grafikkortet men än så länge klarar jag mig bra eftersom det mestadels är World of Warcraft jag kör på datorn. När Skyrim har mognat och moddats ett tag kanske det blir läge.

Så inget ont som inte har något gott med sig. Snart har jag en fräschare burk som är ännu bättre att jobba med, i Paintshop, Painter och DAZ Studio. Nu blir det att återgå till Aspiren i några dagar.

Lämna ett svar