Samlarfigurerna för nya Lego-filmen

Som synes har de nya seten för The Lego Movie 2 dykt upp redan och i februari kommer även en ny uppsättning samlarfigurer i Collectible Minifigures-serien. Som vanligt lär de kosta runt 40 kronor styck. Det jag kan anmärka på är att senare års serier har gått lite knaggligt och ofta hängt kvar i flera generationer, så jag undrar om butikerna är så sugna på att köpa upp massor. Nu när Toys’r Us och BR har konkat så finns det också färre distributionsmöjligheter vilket är synd.

Men vad finns då i denna serie? Måttligt modifierade versioner av Emmet, Lucy, Unikitty, Benny och President Business (som numera verkar pensionerad och ägna sig åt golf) är inte superspännande. Roligare är Mad Max-versionerna av några av bifigurerna från förra filmen, särskilt Abe Lincoln som passar fenomenalt i steampunk-variant (och den där hatten lär bli ovärdelig för steampunkbyggare). Särskilt kan man anmärka på Mrs Scratchenposts nya katt med tuppkam (!), en tämligen svåranvänd figur i andra sammanhang. Sen har vi några sedvanliga godtyckliga kostymer: en krita, en giraff och en vattenmelon.

Mer genomtänkt är vad som verkar vara Lucys nya tuggummipopband, med fyra separata medlemmar med instrument och annan rekvisita som alltid är kul i nya färger. Och så fortsätter Legos besynnerliga förtjusning i Trollkarlen från Oz. De figurerna dök upp både i Lego Dimensions och i Batman-filmen, och nu finns hela gänget här med Dorothy, Lejonet, Tenngubben och Fågelskrämman. Allihop har nya användbara delar och är ju tämligen ikoniska i sig. Det måste vara något med vägar gjorda av gula bitar …

lego_movie2_cmf

Lämna ett svar