Samurai Shodown är tillbaka (igen)

Äntligen! Samurai Shodown kommer att återvända nästa år, och det ser ut att bli någon sorts nyversion av ettan. Inte mycket visades men det innehöll Haohmaru, Jubei, Nakoruru, Galford och Earthquake, i ett traditionellt från-sidan-perspektiv. Redan där finns potential. Samurai Shodown har försökt förnya sig flera gånger, mest katastrofalt med det mörka, blodiga och fullständigt usla Samurai Shodown Sen (ett spel som får Metroid: Other M att framstå som sin series höjdpunkt). Kanske kan en återgång till grunden vara det som behövs.

Det jag hoppas på är att det inte riktigt blir bara en remake av ettan. Det behövs lite mer. De får gärna utelämna elementarbröderna och sånt, men Genjuro behövs redan här. Ett rykte talade också om Shiki, hon skulle kunna tillföra något. Sen hoppas jag också på att de lyckas hålla det på någorlunda rimlig nivå när det gäller våldet. Jag vet, man slåss med svärd men redan där är det overkligt. Låt oss slippa halshuggna sextonåriga flickor och lättklädda kvinnor kapade på mitten den här gången, tack.

Det här inlägget postades i Playstation 4, Spel och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Ett svar till Samurai Shodown är tillbaka (igen)

  1. Erik Malm skriver:

    Någon av utvecklarna talade tidigare om att han ville göra ett SS som inspirerats av blodiga perioddramer. Jag är därför lite förvånad över Earthquake och Tam Tam. Förhoppningsvis slipper vi åtminstone Wan Fu och Cham Cham….

    Genjuro är självskriven (och bekräftad i och med den där bilden?), men Sieger är nog för mycket att hoppas på.

    Vad gäller våldet så tvivlar jag på att det blir mycket grövre än i trailern. Personligen hade jag gärna sett individuella ”Fatalities” som i V Special. Kyoshiro spetsar Nakorurus huvud på sin naginata! Sieger boxar ett hål igenom Galford som Dio gjorde med Kakyoin! Heh heh heh…. ^_^

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.