Sega strukturerar om

Sega kommer att sparka 300 personer i ännu en stor omstrukturering. Den här gången ligger fokus ännu hårdare på PC-utgivning, och främst digital sådan. Det som kommer att få stryka på foten är dels fysisk utgivning samt personal på arkadfronten i Japan. Man kommer dock att sköta det relativt elegant med att erbjuda förtidspensionering, troligen främst på den japanska sidan.

Detta suger dock, rejält. Det är ytterligare ett stort kliv för en japansk före detta utvecklare (Sega har i praktiken bara en handfull faktiska team längre) bort från det jag vill se, och mot sånt jag inte kunde bry mig mindre om. Mer PC-spel, alltså Total War och Football Manager, och mer mobil, alltså … Sonic F2P, typ. Mindre Valkyria Chronicles (i den mån det inte går att göra mobilversioner) och mindre arkadspel om ens något.

Och att det nu ska komma en rejäl satsning på arkadhårdvara, något som skulle passa bra ihop med ett sprillans Virtua Fighter, det kan vi nästan glömma helt och hållet. Likaså kan vi glömma Shenmue, Crazy Taxi, Nights, Bonanza Bros och alla gamla titlar som inte är Sonic eller möjligen Yakuza.

Nu har jag det ganska bra eftersom min Sega-fanatism är begränsad, men Sega är ju trots allt en av de allra, allra största och mest anrika vid sidan av Nintendo, Capcom, Konami och Namco. Att se dem överge allt det är inte bara synd, det är en komplett tragedi med grekiska körer och allt.

virtuafighter5fs_01
Det är nog större sannolikhet att vi får se Aoi i Dead or Alive 6 än Virtua Fighter 6 vid det här laget.

Lämna ett svar