Shoppingtips i spelsommaren

Om lönen bränner i fickan har jag en del tips på vad du kan lägga den på just nu. Steam har sin sommarrea i några dagar till och där finns som vanligt mycket att hitta, men i samma veva har också Sony sin återkommande Big in Japan-rea, där praktiskt taget alla spel med japanskt ursprung hamnar på rea. Street Fighter V har en rea på drygt 30% på båda formaten och är varmt rekommenderat nu inför juniuppdateringen imorgon. I övrigt finns det många mindre och äldre spel. Som vanligt är det fullständigt köpkrav på Street Fighter III och Virtua Fighter 5, två av genrens bästa spel, om du inte redan har köpt dem på denna återkommande rea. Jag kan också rekommendera King of Fighters XIII, Arcana Heart 3: Love Max och Under Night In-Birth Exe: Late som allihop går att få för en spottstyver.

Till Playstation 4 gjorde jag slag i saken och köpte Dead or Alive 5: Last Round. Det är ju i praktiken samma spel som Dead or Alive 5 men jämfört med den ursprungliga versionen börjar det vara en himla massa nya figurer vid det här laget. Åtminstone Raidou, Jacky, Marie Rose, Honoka och Naotora (säljs separat) var nya för mig. Jag köpte också Dariusburst Chronicles som kändes väldigt prisvärt med två tredjedelar rabatt. Till Vita blev det Akiba’s Trip (i brist på att kunna åka tillbaka till Akihabara på riktigt) och Persona 4: Dancing All Night. Det senare (och Persona 4 Golden) börjar det vara rätt bråttom med, då NISA verkar förlora rätten till en del Atlus-titlar i Europa. Dragon’s Crown har precis försvunnit från shoppen, så passa på att köpa dessa innan det är för sent!

På Xbox One är det ingen specifik rea, men man får inte missa Inside, det senaste spelet från utvecklarna bakom Limbo. Det har fått dunderbetyg och är för tillfället exklusivt på Xbox One (kommer 7 juli till PC och gudarna vet när till PS4). Och det verkar vara rätt storytungt, så det är nog en bra idé att spela så snart som möjligt.

En sak som blir väldigt tydlig är att frysarna börjar vara ordentligt fulla. Mitt futtiga 16 gigs-kort till Vita är fullt sedan länge och jag fick radera två spel för att få plats med de nya, och på Playstation 4 måste jag hålla efter installerade spel för att ha plats med nya. En nackdel med den digitala nutiden …

Lämna ett svar