Spelvärldens 5 bästa skägg

Spelvärldens bästa skägg tillhör inte mig. Tyvärr. Ibland har jag önskat mig ett legendariskt skägg i stil med vinnaren av den här listan, men i verkligheten blir det aldrig riktigt bra efter några centimeter. Trots det är ett riktigt ståtligt skägg det bästa sättet att skapa pondus och vad vore väl lämpligare än att starta sajten med att lista spelvärldens mest episka skägg och deras innehavare?


5. Zangief
Gamle Zangief är förstås självskriven på den här listan. Med en antydan av brunbjörn som inte besökt en fors eller annan hälsoanläggning på två år, och ett taggigt utseende som knappast inbjuder till gosekramar är Zangiefs skägg rätt mäktigt. Det injagar skräck, vilket inte direkt blir sämre av hans stirrande blick och minst sagt steroidstinna kroppsbyggnad. Men bristen på skäggvård hindrar honom från att nå listans högre positioner, och om han hade låtit det växa ihop med brösthåret hade han tveklöst varit listans etta.


4. Dr Light
Dr Wright f’låt Dr Right f’låt Dr LIGHT bjöd på en skäggkavalkad redan i slutet av det allra första Mega Man-spelet. Efter att ha dräpt sex robotbossar och krossat Dr Wily (som bara har en rätt löjlig mustasch) kutar Mega Man hem genom hela världen. Till slut kommer han fram till det gamla skjulet där robotsyrran Roll och ”pappa” Dr Light väntar. Den senare med ett skägg som tar upp halva hans sprite. Senare artwork visade klart och tydligt att den gamle uppfinnaren inte bara kan skapa syntetiskt liv, han måste också ha patent på ett fantastiskt skäggschampo. En sån mysig, molnig volym är svår att uppnå för de flesta dödliga, och därför är Dr Light fyra på denna lista.


3. LeChuck
Guybrush Threepwood är egentligen en fjant. Monkey Island-seriens riktige huvudperson är tveklöst superpiraten LeChuck, som på ett envetet sätt fortsätter att hemsöka den karibiska övärlden. Jag föredrar hans ursprungliga gestalt framför de senare versionerna, för även om det är rätt hardcore med ett skägg av eld så är det, egentligen, bara en specialeffekt. Att däremot få skägg att växa på en dödskalle kräver dock en riktig karl. Att LeChuck också ryktas vara inspirationskällan bakom Davy Jones från Pirates of the Caribbean, som hade ett skägg av bläckfisktentakler, gör honom inte mindre cool.


2. Medal of Honor-gubben
Jag har inte spelat Medal of Honor och planerar inte att göra det den närmaste tiden heller. Men omslaget till det senaste spelet erbjuder tveklöst ett av de bästa spelskäggen någonsin. Det tillhör en så kallad ”Tier 1″-soldat, en elitsoldat i Afghanistan som tagit sig till ett riktigt talibanskägg. Dels för att smälta in i omgivningen och dels för att det är himla svårt att hålla sig renrakad i en öken. Resultatet blir ett magnifikt manligt, naturligt skägg som innehåller minst tre kilo sand och en skorpion, och som skrattar åt företeelser som kammar. Dessutom inspirerade Medal of Honor-gubben till Dudebro-fenomenet vilket är en extra fjäder i hatten. Eller skägget.


1. Guan Yu
Mja. Jo. Lite förutsägbart kanske, med tanke på att min Guan Yu-dyrkan är (förhoppningsvis?) väldokumenterad. Karln levde på riktigt runt 200-talet i Kina och uträttade en massa hjältedåd för att skapa ett kungarike åt sin svurna broder, men mest känd är han för spelvärldens mest magnifika skägg i Dynasty Warriors-spelen. Beroende på vilken tolkning av honom vi ser handlar det om allt från några decimeter välansat, propert skägg till en böljande vägg av ansiktsbehåring. Minst sjuttonhundra år innan den moderna balsamen uppfanns ståtade Guan Yu med ett perfekt skägg fritt från tovor och mjäll. Det gör honom till solklar vinnare på den här listan.

Har du ett bättre spelskägg, eller kan du själv slå Guan Yu? Berätta!

Det här inlägget postades i Spel och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar till Spelvärldens 5 bästa skägg

  1. Viktor skriver:

    Bra lista! Jag vill däremot också nominera The King of Cosmos, för ett strålande hårig hakklapp i rumpstil. Mycket vackert! http://mindbabb.files.wordpress.com/2010/11/beautiful-katamari-2.jpg

  2. Pingback: Tweets that mention Spelvärldens 5 bästa skägg | The Bearded Nerd -- Topsy.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.