Steg två av Lego Middle-earth-samlingen

Och här kommer alla Lego-figurerna på en och samma gång, tydligen. Igår damp Brödraskapet ner och idag damp, tja, bröderna Ori, Nori och Dori ner. Trots att jag beställde alltihop från två olika håll med två veckors mellanrum.

Nåja. Därmed är åtminstone min samling klar för tillfället. De flesta påminner rätt mycket om sina förlagor, men alla gör sig inte så fantastiskt bra i Lego-form. Aragorn känns inte alls särskilt Aragorn, och hoberna är allihop likadana (att jag har tre Frodo och två Bilbo hjälper föga). Men Eomer och Theoden är båda fantastiska snygga i sina detaljerade rustningar och välmålade hjälmar, som är på en helt annan nivå jämfört med de flesta Lego-tillbehör. Även Boromir och Gimli är riktigt tjusiga.

Av dvärgarna gillar jag Oin, Dvalin, Torin och Bofur bäst, men jag tycker verkligen att Torin borde ha haft en mantel – han bär ju för guds skull en av de pampigaste mantlarna i filmhistorien. Det får jag nog åtgärda på egen hand.

Fast sen lär det väl bli nya dvärgdesigner i nästa film, eller åtminstone i del tre. Bort med slitna vägkläder och in med dvärgiska lyxrustningar i högsta klass. Men det blir en senare fråga. Just nu är jag klar i alla fall.

lego_lotr_figurer2

Lämna ett svar