Tokyo 2016: dag ett

Så sitter jag på hotellrummet efter en väldigt lång dag. Vi reste igår mitt på dagen men i och med tidsskillnaden kom vi fram ett dygn senare. Att anlända till Japan är inga större problem. Man får fylla i en massa blanketter innan man går genom passkontroll och tullen bara. Vägen till hotellet hade jag kikat ut i förväg så där gällde det bara att hitta rätt plattform. Allt är ju trots allt skyltat även med romaji och de flesta av tåglinjerna har flerspråkiga utrop.

Vi skaffade ett Suica-kort som är en klar rekommendation. Det är ett kontantkort som man bokstavligen laddar med kontanter (genom att mata in dem i en automat). Sen går det att använda för resor, varuautomater och vissa butiker. Himla smidigt att inte behöva fumla med mynt. Jag hade visserligen tänkt använda kort så mycket det går, men det känns som att det inte riktigt uppmuntras, särskilt inte för Mastercard. Å andra sidan har vi hittat en bankomat i den lokala Seven-Eleven så den saken är löst.

Mer då? Vi handlade fika på ett litet kondis, som lär bli frukoststället eftersom det ligger precis bredvid tågstationen. Sen kikade vi in på två lokala Book-Off, som är en begagnataffär för böcker, film, musik och spel. Inga direkta fynd (jag letar inte efter särskilt lätthittade saker), men intressant att se. Vi kikade också in på Don Quixote som är en stormarknad i kompakt format. Där hittade jag en praktisk USB-laddare för mina grejer (så slipper jag adaptrar), men i övrigt fanns det allt från grönt te-Kit Kat till ergonomiska kuddar till tv-apparater och … designerdildos. Det verkar vara standard här att butiker har en 18+-sektion där uttråkade salarymen och generade utlänningar kan kika in. En rätt rejäl skillnad jämfört med Domus.

image

Det går förstås att handla drycker i vilken automat som helst i vilket gathörn som helst, men man står sig inte riktigt på dem. Istället gick vi in på en lagom stor restaurang – det kändes som större chans att de skulle kunna engelska än ett litet hål i väggen. Men det kunde de inte alls. Däremot fanns en praktisk meny och vi kikade oss fram till några rätter som innehöll fläskkött av något slag. Det visade sig dock att vi beställde tre rätter. Vi fick först in en svinstark chiligryta och började med den, sen kom lite fantastiska friterade fläskbitar… och när vi ätit oss mätta kom ytterligare en rätt. Språkförbistring. Mina rostiga japanskakunskaper kom dock till undsättning och jag lyckades be om att ta med den sista rätten i hämtlåda, så räddades alla ansikten.

Hotellet har ju nämligen kyl och mikro, så det går att laga sig lite mat vid behov. Vi bor på Mystays i Kameido, Tokyo. Rummen är förstås små men rena och trevliga. Badrummet är dock marginellt större än det på flyget, så det ska bli spännande att duscha imorgon.

Det här inlägget postades i Övrigt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Ett svar till Tokyo 2016: dag ett

  1. Px skriver:

    Man blev inte lite avis nu när man läser om er härliga första dag. :)

    Hade jag åkt till Japan skulle jag behöva minst en resväska för allt godis och underlig läsk man kan köpa där.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.