Trailer för Rayman Legends

Gamekult har en ”läckt” trailer för Rayman Legends, uppföljaren till Rayman Origins. Och det ser minst sagt läckert ut. Nog för att den supercleana grafikstilen i Origins passade bra, men i Legends är det mer en målad stil som ser alldeles ljuvlig ut. Det verkar vara ännu mer omväxling och så slipper man spela enbart med de tre standardfigurerna.

Trailern är extra speciell då den också visar upp Wii U-specifika funktioner. Att kunna peka på skärmen och styra plattformar är totalt icke-upphetsande i mina ögon. Att däremot använda den som en Skylanders-läsare verkar lite mer intressant. I trailern scannas en Rabbid-figur in och vips så hamnar man i en värld fullproppad med Rabbids. Men det är inte allt – spelaren sträcker sig efter en Assassin’s Creed-statyett…

Det här kan ju vara ett exempel på NFC-tekniken som läser av minichip inplanterade i diverse plastprylar, precis som i just Skylanders. Men… jag tror inte det. Då skulle Rabbiden och Ezion vara i samma storlek. Nej, det där ser ut precis som de där Rabbid-figurerna som fanns att köpa för något år sedan, och Ezio liknar en Collector’s Edition-utgåva. Kan det vara så att kameran känner igen Ubisofts officiella figurer eller är figurerna sedan en tid tillbaka preparerade med NFC-chip? Det vore vansinnigt coolt oavsett.

Lämna ett svar