Tre Terrorcons

Om ni hittar den senaste serien av Transformers i närmaste leksaksbutik snart kan ni tacka mig, för det brukar ju bli så att saker släpps här om jag har importerat dem dyrt. Det blev så att jag beställde de återstående tre Terrorcons från USA, där de nätt och jämnt har släppts, men innan de anlände har de även börjat dyka upp i europeiska butiker. Nåväl, jag tröstar mig med att priset inte blev så ohyggligt dyrt i alla fall.

Terrorcons_Sinnertwin

Först ut är Sinnertwin, som var en ganska usel Transformer ursprungligen och inte är jättespännande nu heller. Jag ägde aldrig honom som barn men skaffade mig ett ex under studenttiden och kunde äntligen komplettera mitt gäng. Originalet bestod mest av en rektangel med fyra ben som hängde på sidorna och så svansar och huvuden som fälldes ner på vardera sidan: förvandlad och klar! Den här är snäppet mer elegant då frambenen faktiskt blir hans armar, och bestformens huvuden är numera separata. Men Sinnertwin är fortfarande en menlös figur, och det hjälper inte att färgerna är sådär utstuderat gräsliga som de kunde bli i slutet av åttiotalet. Turkost kommer aldrig att bli snyggt, någonsin. Mitt exemplar var också aningen sladdrigt i ena axeln, men han kommer att vara ett ben för all framtid, så det får duga.

Terrorcons_Blot

Blot är nummer två här men ursprungligen var han nummer fyra: jag fick honom och Cutthroat av en äldre kompis, men det exemplaret saknade sina ben, vilket inte gjorde en hemsk figur bättre. Blot var en odefinierad best med gigantiska armar och ett huvud som knappt gick att urskilja från kroppen. Hans robotarmar var ynkliga och det pyttelilla huvudet ovanpå gjorde honom helt oproportionerlig. Sedermera hittade jag ett annat trasigt exemplar och kunde frankensteina ihop en hel figur, men det hjälpte föga. Den moderna Blot däremot är fenomenal! Han har mycket bättre proportioner som robot och armarna är integrerade, med ett smart grepp som vänder in händerna men samtidigt kompletterar klorna. Med en lite annorlunda förvandling än sina kompanjoner viker man ihop hela benpaketet på ryggen så han blir ännu mer kompakt, och nu är han ett mer uppenbart groteskt litet monster. Som kompanjonerna har han också utmärkta målade detaljer vilket verkligen lyfter den här figuren. Till och med klorna är målade i en lite annan lilaton.

Terrorcons_Cutthroat

Och slutligen Cutthroat, som var en av de bättre figurerna ursprungligen men alltid hade problem med balansen tack vare sina stora vingar. Jag har alltid varit förtjust i flygande Transformers och liksom Swoop och Divebomb tillhör han favoriterna. Till skillnad från Swoop har han ganska grova ben så flygödleformen är lite klumpig, men han ser lämpligt brutal ut. Numera går också vingarna att posera en aning, och näbben kan öppnas.

Terrorcons_Rippersnapper
Terrorcons_Hun-Grrr
Rippersnapper och Hun-Grrr berättade jag om här.

Förutom originalen och de här nya syns även ytterligare varianter i robotform. Under 2008 firade jag mitt tjugoårsjubileum med Transformers genom att göra nya varianter av Terrorcons. Förutom Rippersnapper var det bara fråga om ommålningar och inte särskilt mycket omkonstruktion, men då fanns det inga alternativ till originalen. Jag använde en modern figur till Hun-Grrr och ett gäng blandade Beast Wars-figurer till övriga, och var väl egentligen ganska nöjd med resultaten. Då fanns det överhuvudtaget inte på kartan att det skulle bli några nyversioner. Det hände att Hasbro kombinerade figurer, men i rangordningen var det Constructicons och Aerialbots som var mest sannolika med Combaticons tätt i hälarna. Sen någonstans Stunticons och Protectobots. Att de senare, och mindre populära, Technobots och Terrorcons någonsin skulle få nya figurer var helt otänkbart. Men så blev det alltså till slut, och nu kan jag pensionera båda originalen och mina hemgjorda. Det här teamet är äntligen komplett! Då återstår bara den kombinerade formen …

Terrorcons_all_new
Terrorcons_all_beasts_new

Lämna ett svar