Hori Real Arcade Pro 3 SA är här

Efter några dagars väntan är min nya arkadsticka här, och jag har invigt den med lite vanilj-Virtua Fighter. Och efter tio matcher ungefär är jag mycket nöjd. Det är en mycket lättsam sticka, bra precision och förstås perfekt känsla i knapparna. Rent fysiskt är den bredare än den gamla versionen, men kortare i djupled och inte lika hög. Den har också en mer avfasad framkant som gör att den förmodligen kommer att vara bekvämare i längden.

Dessutom är den tunn längst ut i kanterna så att den är lätt att lyfta. Den gamla lyfte jag oftast direkt i joysticken vilket säkert inte är optimalt, men å andra sidan är det en pjäs man kan slå ihjäl en björn med. Slutligen har HRAP3SA ett fack på baksidan där man kan linda in sladden vilket är utmärkt. Det enda som egentligen saknas i bekvämlighetsväg på den här stickan är en liten lucka att skjuta över startknappen som sitter liiiite nära de andra knapparna. Å andra sidan vill man ju gärna daska till den för att hoppa över replays och sånt, så den bör inte vara helt dold.

Det finns också separata autofire i tre nivåer för samtliga knappar om jag skulle vilja använda den till shoot’em ups, men eftersom Playstation 3 är rätt bedrövlig på det jämfört med Xbox 360 lär det inte bli särskilt mycket.

Det är troligen för snabbt att döma efter en halvtimme, men direkt från förpackningen ger HRAP3SA ett gediget intryck och det första smakprovet är lovande. Nu är jag redo för Virtua Fighter 5: Final Showdown!


Arkadsticka – för att det är löjligt med spelkontroller som är mindre än konsolen

Lämna ett svar