Leo Ieiri: We

Wow! Alla Leo Ieiris skivor hittills har haft flera riktigt bra låtar, men We är en sån där skiva som nästan helt saknar brister. Det börjar med ”Bokutachi no Mirai” som är en triumferande popdänga med skönt flyt i texten och fantastisk refräng. Leo påminner här lite om en ung och kaxig Carola, vilket fungerar för mig som växte upp med den musiken. Nästa, ”Brand New Tomorrow”, inleder med ett ösigt piano och en melodi som hämtar någon slinga från ”Final Fantasy”-ledmotivet, men den här låten är också en höjdare. Efter dem kommer en fantastisk lugn ballad i form av ”Kimi Ga Kureta Natsu”, vilket följs av den enda lite sämre låten på första halvan, ”Koukotsu”, som egentligen är okej men har ett lite stressigt tempo för en annars avslappnad låt vilket inte riktigt passar ihop.

Sen öser Leo på igen med ”Party Girl” som är ogenerad festmusik och jättekul, med lite drag av The Killers. Hela låten är briljant. Även här blir det kontrast igen med den väldigt lugna balladen ”I Wish” och sen den korta men fina ”We”. Och sen den fartfyllda ”Hello to the World” där slutklämmen ”koko kara hajimaru fly high together” är typisk för hur Leo kryddar med engelska. Man kan ju notera att många låttitlar är på engelska men det bara är enstaka fraser här och där i texterna.

Den sista tredjedelen av skivan har de största bristerna. ”City Boy na Aitsu” känns väldigt 80-talsinfluerad med synthljud och gated reverb, och är typisk tuggummipop om hur flicka träffar häftig kille i storstan. ”Sayonara Summer Breeze” är en extremt långsam ballad som är ganska trevlig men lite för seg. Även ”Soba ni Ite Radio” är lite menlös. Men sen kommer ”Every Single Day”, en jättemäktig powerballad. När refrängen drar igång efter en och en halv minut är det fantastiskt och fortsätter så resten av låten. Efter den explosionen är ”Obake no Namida” en väldigt lättsam men kul ballad som avslutar en fantastisk skiva. Inte ens de svagare låtarna är särskilt dåliga, och flera av Leos absolut bästa låtar återfinns här. Ska du bara köpa en skiva av Leo Ieiri kan jag varmt rekommendera We.

Det här inlägget postades i Musik och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.