Ny Soul Calibur-skurk: Azwel

Han poppade upp utan förklaring i Libra of Souls-videon, men nu har han fått en officiell presentation. Azwel presenteras som ”mänsklighetens ledare” och skulle förmodligen trivas bra tillsammans med G. Vi snackar en smått galen kultledare med mystiska krafter och en röst som för tankarna till Dynasty Warriors Zhang Jiao. Azwel läckte faktiskt för länge sedan vilket får det ryktet att helt plötsligt bli rätt trovärdigt – chansen att bara hitta på namnet bör väl annars vara obefintlig. Det skulle i så fall innebära att Cervantes, Raphael och Inferno blir de som kompletterar startutbudet.

Det ska bli intressant att se vilken roll Azwel fyller. Tydligen har Groh kopplingar till honom, men det är oklart om deras historia bara gäller Libra of Souls. Eftersom Inferno är med lär det också vara den ”riktiga” slutbossen. Annars är jag inte jätteförtjust i hans stil. Det här med att trolla fram slumpmässiga vapen för varje attack är sjukt störigt eftersom hela grejen med räckvidd och att läsa attacker helt försvinner. Det var samma sak med Necrid och Algol, och båda var urusla karaktärer.

1 tanke kring ”Ny Soul Calibur-skurk: Azwel

  1. Erik Malm

    ”Det här med att trolla fram slumpmässiga vapen för varje attack är sjukt störigt eftersom hela grejen med räckvidd och att läsa attacker helt försvinner.”

    Äh, det är bara att lära sig hans movelist! Kan man lära sig blockera ens en bråkdel av, säg, Maxis mix-ups är några ”projektiler” inget problem, särskilt inte för oss som även spelar 2D-spel.

    Med sin Xanadu-artade design och det faktum att han har både en Kinniku Buster (0:31) och en ”Gate of Babylon”/”Unlimited Blade Works”-attack (0:47, ”materialisera en mängd svärd och kasta alla på en gång”) har Azwel (till och med namnet minner om en annan favorit, Azrael från BlazBlue!) redan säkrat titeln som årets karaktär. Sorry, G.

    Lika goda nyheter är att Million Arthur: Arcana Blood (med Iori!), som nog är SCVIs enda utmanare i kategorin ”årets spel”, släpps till PS4 i slutet av november, men det får vi ta oss an nästa år.

Lämna ett svar