Och så Rock

Den sista av de fyra nya King of Fighters-karaktärerna var Rock, som gömde sig lite lömskt i silhuetten. Som huvudperson i Garou var han en extremt cool figur att spela med, men eftersom spelet utspelade sig senare i tidslinjen var SNK alltid tveksamma till att ha med honom i de reguljära spelen (vilket dock inte gällde crossovers). Men nu är det rule of cool som gäller, och om Geese kan leva igen så kan Rock vara gammal nog att slåss. Han verkar också ha kvar sin arsenal av reverals, sin Burning Knuckle-variant, Double Reppuken, det Geese-inspirerade kastet och förstås superattackerna. Och nu blir det ännu svårare att välja ett team …

En tanke kring ”Och så Rock

 1. Erik Malm

  ”Förtittsrecension” av DC-karaktärerna:

  Whip: 7/10
  För lite knivar och Desert Eagle-pistoler, och hennes Climax hade fungerat bättre utan den där ”SFIV-sparka motståndaren så att hon/han grimaserar i närbild”-effekten, men allt annat ser bra ut.

  Yamazaki: 7/10
  För lite knivar igen, och jag saknar hans handskar och hans trippelstamp-markattack från RB2, men det är ju ändå Yamazaki. Den enda ur kvartetten jag vet att jag kommer att spela.

  Vanessa: 6/10
  Jag har aldrig uppskattat hennes design, och att ge samma karaktär kommandona hcf+P och charge b, f+P är närmast en dealbreaker. Skall testa henne, men det lär bli som vanligt. Dessutom ett storskaligt ”missed moment of awesome” att hennes Climax inte avslutas med hennes/Rick Strowds Gaia Gear/Breath-tornadoslag. ”Go to Heaven!”

  Rock: 6/10
  Han har alltid känts överflödig i KOF med alla dess prettyboys med liknande moves, och i och med Shun’ei blir det nästan löjligt. Hans animationer ser acceptabla ut, men jag utgår ifrån att Deadly Rave-Neo inte kan avbrytas eller använder sitt gamla kommando (hcb, f+A, A, A, B, B, C, C, D, D, qcb+C). Och då *är* det liksom inte en Deadly Rave.

Lämna ett svar