Transformers Generations: Arcee och Windblade

För tre år sedan var det trettioårsjubileum för Transformers och en hel del specialfigurer släpptes, både i den ordinarie Generations-serien och under samlingsnamnet Thrilling 30. Arcee tillhörde standardgänget, men hon var knappast ordinär. Som en av väldigt få kvinnliga Transformers är hon förmodligen den de flesta känner igen mest, med sitt tämligen stereotypa helrosa utseende. Hon fick ingen leksak under G1-eran (tjejbaciller!) men under de senaste femton åren har man försökt åtgärda det. Hon fick en pytteliten men ändå välgjord figur under Energon-eran, och dök upp i den första filmens utbud (även om hon inte var med i filmen). Hon hade också en hyfsad figur i Transformers Prime.

Men det här är alltså den första gången som Arcee fått en figur baserad på hennes ursprungliga design, vilket är rätt stort. Det tog bara tjugoåtta år. Det lite märkliga är att Arcee har fått en helt annan roll i den moderna serien, som supermordisk lönnmördare. Därför är det en udda mix av hennes väna ansikte och en himla massa vapen. Hennes proportioner gör att hon har extremt tunna armar och ben, men hon känns ändå hyfsat stabil. Hon förvandlas till en bil med klara drag av Blurr, vilket är rimligt då de båda först dök upp i samma film. Förvandlingen är snyggt gjord men det går inte att komma undan att hon mer eller mindre gömmer sig i sin ryggsäck.

transformers_arcee01

Windblade var den sista i Thrilling 30 och något så ovanligt som en fandesignad figur, byggd utifrån en omröstning. Och det säger väl en del om Transformers-fansen när hon blev en supertuff svärdssvingande samurajbrud, komplett med kabuki-smink. Som om inte Drift var tillräckligt wannabe-japansk. Det är dock en ganska cool figur som Hasbro har åstadkommit. Hon är extremt poserbar och hennes svärd går (förstås) att placera i baljan för att vara riktigt samurajig. För att verkligen utnyttja hennes flygförmåga finns det också en kopplingspunkt som normalt används för japanska samlarfigurer för att montera dem på ställ – vilket kompenserar lite för att hon är ganska obalanserad med de där jättevingarna.

transformers_arcee02

Tyvärr har Windblade drag av filmversionen av Arcee. Det är extremt många små flärpar överallt, men plasten är tunn och känns bräcklig. Till skillnad från de flesta moderna Transformers är hon också dåligt planerad i sin flygplansform, och inget håller ihop. Huvudet fälls in i cockpit och sen får resten av figuren typ fladdra bakom. Nu brukar jag inte förvandla mina Transformers (!) särskilt mycket och hon lär förbli i robotform i resten av sin plastexistens, men ändå. Dock tror jag att det var värt att införskaffa henne – hon kommer snart att dyka upp i serieböckerna och sägs vara riktigt bra där.

Det här inlägget postades i Prylar, Transformers och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.