Tung premiär för Playstation VR2

Sony har äntligen bekräftat premiärlistan på spelen som släpps samtidigt som Playstation VR2 den 22 februari, och det var några glada nyheter. Jag har följt en inofficiell lista med många intressanta titlar, och nu avslöjades ännu några.

Gran Turismo 7 var redan bekräftat, men det var oklart hur mycket av spelet som skulle fungera i VR. Allt, visar det sig, utom split-screen (vilket kanske är rimligt). Jag är fortfarande inte riktigt beredd att lägga all min tid och lite till på banracing, men det är en jättetitel.

Två PSVR-klassiker dyker också upp och dem kände vi inte till sedan förut: Rez Infinite och Tetris Effect, båda från Tetsuya Mizuguchis drömfabrik. Det kommer att kosta ca 100 kr vardera att uppgradera till PSVR2, men det kommer en del nya funktioner. Jag tyckte att Child of Eden var fantastiskt att spela där man kunde sikta med händerna, men nu går det att sikta med ögonen i Rez. Det kan bli rätt sensationellt.

I övrigt är det mycket jag vill ha redan vid releasen. Moss Book 2 är visserligen redan släppt till Quest och PSVR, men jag väntade på den här versionen. No Man’s Sky kommer att fungera mycket bättre än tidigare med färre kompromisser, och dessutom är ju spelet enormt uppdaterat på senare år, så det blir dags för min fjärde spelomgång. Beroende på omdömen lär jag vilja spela både Fantavision (ja, en uppföljare till Playstation 2-spelet) och Kayak VR, och så lär jag inte kunna hålla mig från Horizon: Call of the Mountain.

Lite längre fram hägrar en uppdaterad version av Beat Saber, och så kommer även Swordsman VR och det nya Undead Citadel som verkar vara som In Death: Unchained fast oändligt mycket snyggare. Och väldigt mycket fulare men i teorin oändligt är Minecraft-liknande rogueliken Ancient Dungeon som också ska vara på väg. Fast de spelen finns det ännu inga datum på.

Och vid releasen kommer ytterligare intressanta titlar, som jag dock personligen lär hoppa över. Resident Evil 8 borde bli magnifikt när Capcom har övat på både sjuan och Quest-versionen av fyran, men jag mår bättre utan en hjärtinfarkt, tack så mycket. Sen kommer fler VR-klassiker som Job Simulator, Thumper, Song in the Smoke, Creed och Pistol Whip, och multiplayer-shootern Pavlov.

Jag förbokade förstås min PSVR2 för länge sedan, men det har varit oklart hur mycket som skulle bli tillgängligt på den eftersom någon generell bakåtkompatibilitet inte var möjlig. Nu verkar det snarare som att det kommer att finnas för mycket att välja på redan från början.