Vad sjutton ska nästa Smash Bros innehålla?

Jag förvånas ständigt över hur sanslöst påkostat Super Smash Bros Ultimate är. När man är van vid kompromisser och nerskärningar i genren är det nästan frustrerande att se ett spel där det tydligen inte finns någon budget alls. ”Stoppa in allt bara”. Spelet är mindre än en månad bort och ändå är jag inte säker på att vi har sett allt. Om inte annat så lär det ju komma ännu fler figurer som DLC.

Fast det får mig osökt att tänka på: hur ska Nintendo överträffa det här? Var det här en engångsgrej för att sedan skala ner och innovera med färre karaktärer? Eller ska nästa Smash Bros ha precis alla de här figurerna och sen ytterligare tjugo stycken nya ovanpå det (plus echo fighters, plus assist trophies)?

Hur som helst, en vacker dag kommer det att komma ett nytt Smash Bros och vilka kan vi tänka oss att få se där då? Vi kan börja med att kolla bland existerande assist trophies. Några har ju redan tagit steget till spelbara, så det är tämligen sannolikt.

* Bomberman – en av Konami/Hudsons mest ikoniska figurer, den enda de fortfarande satsar på, och nära förknippad med Nintendo. En tidsfråga, tror jag.
* Hammer Bro – Nintendo är inte främmande för att göra gamla Mario-fiender spelbara och den här känns lite mer personlig och komplex än, typ, en Goomba. Eller för den delen en pirajaplanta …
* Shovel Knight – han är med i precis allt redan ändå.
* Spring Man – om inte han så någon annan från ARMS.
* Waluigi – en massa gnälliga fans lär nog få som de vill till slut.

Sen har vi förstås en del av Nintendos egna som inte synts till.

* Impa – finns redan i flera tolkningar som en dundercool krigare, bara att stoppa in. Eller så kör de original-gamla Impa, det vore lite coolt också.
* Urbosa – alternativt om de vill ha en annan rejäl dam. Kanske lämpligt i samband med nästa konsols oundvikliga konvertering av Breath of the Wild.
* Spike – från Wrecking Crew, ni minns. Han skulle vara en höjdare på att slå ner folk från plattformar.
* Starman – från Pro Wrestling.
* Eggplant Wizard – från Kid Icarus.

Och så några förslag på gästkaraktärer som skulle vara rätt intressanta:

* Bub & Bob – några av de mest klassiska 8-bitarshjältarna saknas fortfarande och Taito är inte representerat även om Square-Enix har andra figurer.
* Rabbids – uppenbart, varför har inte detta redan hänt?
* Banjo – för att folk skulle explodera.
* Master Chief – ännu mer.
* Astro Bot – och alldeles fullständigt.

Det här inlägget postades i Spel och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Ett svar till Vad sjutton ska nästa Smash Bros innehålla?

  1. Bragolgrothion skriver:

    Jag vill se Kamek och Dr. E. Gadd! Även i Mario kart.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.