Transformers: Regeneration One – nu börjas det igen

Det första numret av Transformers: Regeneration One heter 80.5 av en enkel anledning. Det är ett mellannummer som gavs ut gratis under Free Comic Book Day för att uppmärksamma den kommande serien, som i sig är en direkt uppföljning på den gamla Transformers-serien som slutade i och med nummer 80, i slutet av 1991 här i Sverige.

Jag läste serien nästan religiöst och det var den enda media om Transformers jag hade någon relation till (tv-serien gick på skumma kanaler jag aldrig hade). Aldrig hade jag trott att den skulle fortsätta drygt tjugo år senare – och att jag fortfarande skulle vara intresserad.

Nu är i alla fall den här tidningen här tack vare affären på NTFA.net, och jag kastade mig över det för att se vad Simon Furman hade hintat om på Auto Assembly förra året. Och det är en ganska smidig sammanfattning av historien hittills, blandat med vinjetter från Transformers nutid, 2012. De senaste tjugoen åren har det varit fred, sedan Decepticons besegrades på planeten Klo och Autobots återvände till en återuppbyggd hemplanet. Optimus Prime har tagit Hot Rod som elev – i den här kontinuiteten så hände ju aldrig den gamla tecknade filmen och Hot Rod har inte blivit Rodimus Prime – men lever allt mer isolerad, medan Soundwave håller på att piska upp ett nytt uppror.

Även om Andy Wildmans teckningar så här i efterhand inte var särskilt bra (alla ser likadana ut och är i samma storlek) så är det ändå något alldeles extra att få en så direkt uppföljning på den gamla serien. Det ska också bli intressant att se hur Simon Furman använder den handfull blandade figurer som blev kvar efter den allmänna massakern i slutet av den förra omgången. Det blir ju ett tillfälle att ge lite utrymme åt totala nobodies som Spinister, Ruckus och Sparkstalker. Men alltså, nämndes det inte att Sparkstalker också hade dött på Klo? Hmmm.

Lämna ett svar